AB hibesi alan projeler tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

AB hibesi alan projeler tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 16:54

AB hibesi alan projeler tanıtıldı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta Avrupa Birliği(AB) destekli sektörel yatırım alanlarında genç istihdamın desteklenmesi programı kapsamında hibe başvurusu kabul edilen projelerin tanıtımı İl Özel İdaresi'nde yapıldı. 

Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve proje ortakları katıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın program otoritesi olarak yürüttüğü Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programının amacının, genç istihdamı destekleyerek ve genç işsizlik oranını azaltarak daha çok kişinin istihdam edilmesinin sağlanması olduğunu söyledi. Hibe programından 59 proje içerisinde Sivas'tan toplam 4 projenin hibe almaya hak kazandığını dile getiren Ayhan, "3 projenin sözleşmesi imzalanmıştır. Bu 3 projenin toplam maliyeti ise yaklaşık 1 milyon eurodur" dedi.

Bu projelerden, Sivas İl Özel İdaresi adına sunulan, Yan Sanayi Endüstriyel Bakım Onarım Elemanı Yetiştirme Projesi için 250 bin euro hibe desteği alındığını söyleyen Ayhan, "Projemiz ile meslek liselerinin veya meslek yüksekokullarının elektrik, elektronik, makine teknolojisi, mekatronik ve otomasyon bölümünden mezun olmuş 20 gence endüstriyel bakım onarım konusunda mesleki beceri kazandırılacaktır" dedi.

Sivas Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği adına sunulan, Genç İstihdamın Desteklenmesi Projesi için 206 bin euro hibe desteği alındığını dile getiren Ayhan, "Proje ile 25 işsiz genç resepsiyonist, 25 işsiz genç de servis elemanı alanında mesleki eğitim alarak her iki grup da genel beceri eğitimleri ve işbaşı eğitimlerine katılacak" diye konuştu. Şarkışla Köylere Hizmet Götürme Birliği adına sunulan, Şarkışla İstihdamı Geliştirme Projesi için de 218 bin euro hibe desteği alındığını aktaran Ayhan, proje ile 18-29 yaş arası 50 işsiz gencin mobilya elemanı, 50 işsiz gencinde tekstil elemanı alanında mesleki eğitim alarak her iki grup da genel beceri eğitimlerine katılacaklarını ifade etti. Ayhan, Sivas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Sivas Sultanşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şarkışla Halk Eğitim Merkezi ve Şarkışla Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek bu projeler kapsamında kentte toplam 170 kursiyerin mesleki eğitim alarak sanayi, hizmet, mobilya ve tekstil sektörlerinin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli hale geleceğini sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise söz konusu projelerin kabul edilmesinin Sivas için önemli bir kazanç olduğunu ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!