Şırnak'ta kadınlara KADES uygulaması anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta kadınlara KADES uygulaması anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2020 16:06

Şırnak'ta kadınlara KADES uygulaması anlatıldı

Haberin Devamı

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA)-ŞIRNAK'ta, kadınlara şiddetin önlenmesi amacıyla geliştirilen Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) ile ilgili bilgi verildi. 
Şırnak Valiliği'nde kadına yönelik şiddetle mücadele, koordinasyon, izleme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Ali Hamza Pehlivan, Vali Yardımcısı Faruk Doğru, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük katıldı. Toplantıda, şiddete uğrayan kadınların acil durumlarda kullanabilmeleri için geliştirilen KADES uygulaması anlatıldı. Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veriliren toplantıda, kamu kurumlarının kadına yönelik şiddeti önleme ile ilgili yürüttüğü çalışmaların önemi vurgulandı. Toplantının ardından Vali Pehlivan ve beraberindekiler Sanat Sokağı'nda İl Emniyet Müdürlüğü tarafından KADES'in tanıtımı için kurulan standı ziyaret etti. Kadınlara KADES'in önemi hakkında bilgi verdi.
'ORTAK GAYE KADINA ŞİDDET KONUSUNU SIFIRLAMAK'
Devletin ilgili tüm kuruluşlarının ortak gayesinin kadına şiddet konusundaki olumsuzlukları gidermek ve sıfırlamak olduğunu belirten Vali Pehlivan, şunları kaydetti:
"Bu da koordinasyon ve işbirliği içerisinde mücadele etmeyi gerektirir. Bütün kurumlarımızla birlikte bu gayreti ortaya koyuyoruz ve arttırarak devam edeceğiz. Stantlar kurduruyoruz. Arkadaşlarımız birebir bilgilendirme yapıyorlar. Bu konuda İçişleri Bakanlığı'mızın geliştirmiş olduğu KADES programı var. Akıllı telefonlara indirilebilen bir uygulama. Arkadaşlarımız bu konuda vatandaşları KADES programına karşı bilgilendiriyor. İnşallah hiç olmasın ama olduğunda da gerek KADES programı aracılığıyla gerekse kamudaki ihbar hatlarımız 155 ve 156 aracılığıyla kurumlarımıza ulaşanlara ilgili personellerimiz gerekli çalışmaları yürütüyor. Adli, hukuki, sosyal, İdari, sosyo-psikolojik boyutuyla konu etraflıca değerlendiriliyor. Gerekli iş ve işlemler hemen yapılıyor."
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!