Şırnak’ta ’Sigarasız Hayat İçin El Ele’ Yürüyüşü Düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Şırnak’ta ’Sigarasız Hayat İçin El Ele’ Yürüyüşü Düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 16:22

ŞIRNAK'TA, 31 MAYIS DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ VE SAĞLIKLI YAŞAM ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 'SİGARASIZ HAYAT İÇİN EL ELE' SLOGANIYLA YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ.

Şırnak’ta, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü ve Sağlıklı Yaşam Etkinliği kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ’Sigarasız hayat için el ele’ sloganıyla yürüyüş düzenlendi.
Şehir stadında düzenlenen yürüyüşe, Şırnak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü personelleri, sağlık çalışanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Yürüyüş sonrasında açıklama yapan Şırnak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyadaki en önemli sağlık sorununun tütün kullanımı olduğunu söyledi. Elçi, "Halen dünyada yaklaşık 1 milyar 250 milyon insan sigara içmektedir ve önümüzdeki yüzyılda yaklaşık 1 milyar insanın sigara nedeniyle beklenenden erken dönemde öleceği tahmin edilmektedir" dedi.
Dünya Sağlık Örgütü’nün tüm bu nedenlerden dolayı sigarayla mücadeleye dikkati çekmek ve kamuoyu oluşturmak amacıyla her yıl 31 Mayıs’ı Dünya Tütünsüzlük Günü olarak kabul ettiğini ifade eden Elçi, "Ülkemizde 20 milyon kişi sigara içicisidir ve her yıl yaklaşık 100 bin insanımızı sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle erken yaşta kaybetmekteyiz. Bu trafik kazalarında yitirdiğimiz sayının 20 katıdır. Dünyada meydana gelen ölüm olaylarının başında yer almakla birlikte giderek ilk sıraya yerleşme eğilimindedir" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!