Silopili kadınlara kanser eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Silopili kadınlara kanser eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 15:37

Silopili kadınlara kanser eğitimi

Haberin Devamı

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), (DHA)- ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi'nde faaliyet yürüten Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) uzmanları, Silopili kadınlara kanser eğitimi verdi.
Silopi Belediyesi Kadın Eğitim Destek ve Kültür Merkezi konferans salonunda kadınlara yönelik kanser eğitimi verildi. Cizre Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) doktorları tarafından verilen eğitime Silopili kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kanserde erken tanı ve mücadele yöntemleri hakkında slayt eşliğinde yapılan sunumda; kadınlara uyarıcı bilgiler verildi. Slayt bitiminde KETEM görevlileri, etkinliğe katılan kadınların sorularını cevaplandırdı.
Kanser hastalıkları hakkında bilgi edindiklerini anlatan Silopili kadınlardan Cansel Çağlar, "Kanserin çeşitlerini öğrendik. Kanser ile mücadeleyi öğrendik. Daha da bilgilendik. Teşekkür ediyorum" dedi. Bir başka kadın Güler Canoruç da, "Kanser ile mücadele için buraya geldik. Onlardan çok şey öğrendik. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bizi bu konuda çok bilgilendirdiler" diye konuştu.
Silopi Belediyesi Kadın Eğitim Destek ve Kültür Merkezi Müdiresi Gönül Ürgen ise seminerin çok başarılı geçtiğini ve yararlı olduğunu belirterek, "Bugün Silopi Belediyesi Kadın destek Merkezimiz'de kadınlarımıza yönelik Cizre KETEM’den gelen doktorlarımız, kadınlarda kanserde erken teşhis ve gebelik üzerine bir seminer düzenledi. Bu seminere katılan doktor Necla hanım ve ebesine aynı zamanda katılım sağlayan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyoruz. Daha önce bu tür etkinlikler ilçemizde yapılamıyordu. Şimdi çok daha rahat bu tür etkinliklerimizi bayanlarımız için yapıyoruz. İnşallah daha iyi şeyler yapacağız buradaki bayanlarımız için" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!