İçişleri Bakanı Soylu Cizre'de esnafı ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

İçişleri Bakanı Soylu Cizrede esnafı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 13:37

İçişleri Bakanı Soylu Cizre'de esnafı ziyaret etti

Haberin Devamı

Ramazan İMRAĞ/CİZRE(Şırnak), (DHA)- ŞIRNAK'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı ve Emniyet Genel Müdürü ile birlikte Cizre İlçesi'nde esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Bakan Soylu, Türkiye'deki 780 bin metrekarenin her karesine huzuru getirmenin başlıca görevleri olduğunu belirterek, "Biz huzuru tesis etmek zorundayız, bu bizim görevimizdir" diye konuştu.
Hava yoluyla Şerafettin Elçi Havalimanı'na gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok'u Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve diğer protokol görevlileri karşıladı. Cizre İlçesi'ne gelen Bakan Soylu ve beraberindekiler sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kahvaltıda buluştu sonra Cizre sokaklarında esnafı ziyaret etti. Bakan Süleyman Soylu ve beraberindekiler için geniş güvenlik önlemleri alınırken, Bakan Soylu açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölge ile ilgili kitaplar üzerinden, oturdukları sıcak köşelerinden ahkam kesenler olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Ahkam kesmek değil, iş yapmak önemli. Bakın havalimanımızdan çıktık, Avrupa'nın bir çok yerinde olmayan bir havalimanından bahsediyorum. Asfaltların önünden yapılan yeni okullar, öğretmenler, hastaneler ve şehrin her tarafından büyük bir imar faaliyetleri ve insanlarımızın ortaya koymuş olduğu sıcaklık ve muhabbet bizim arzu duyduğumuz, ihtiyaç duyduğumuz ve bizi biz yapan anlayışın ta kendisidir. Şimdi burada yapılması gereken kendi görevimizi ifa etmektir. Biz kendi görevimizi ifa edeceğiz, vatandaşın bizden beklediği, Valimizden, Kaymakamımızdan burada bulunan bütün yetkililerden, devletten beklediği huzurun ve sukutun teminidir. Bizim görevimizde huzur ve sükunun teminidir. Parolamızda belli. Teröre sıfır tölerans, vatandaşımıza da büyük şefkatle, merhametle bu anlayışla birlikte hem işlerinin daha iyi yapabilmesi temin edebilmesi, çocuklarımızın okullarda daha iyi okuyabilmesi için ve bunun içinde gayretimizi de en yüksek ortaya koymaktır. Burada hep birlikte görüyoruz insanımızın ne kadar sıcak davrandığını, bir yerlerden ithal edilen ve bu çoğrafya'ya yakışmayan bu huzursuzluk halinin nasıl huzurla beraber insanımızın bu kucaklaması ve samimiyeti ile beraber çok dışımızda kaldığını hep beraber görüyoruz. Allah razı olsun, hem esnafımıza soruyoruz, hal hatır ediyoruz, bazen bizim söyleyeceğimiz cümleleri onlar söylüyor, bazen biz söylüyoruz ama ifade etmeliyim ki, büyük bir devlet ve milletin karşılaşması var. Bu çok önemlidir, bunu daha çok iyi noktalara getirilmesi, irademizi ve kararımızı ortaya koymalıyız. Bir kaç gündür hem Diyarbakır, Mardin, Van, Hakkari bugün de buradayız, Cizre'deyiz. Biraz sonra da Şırnak'ta olacağız. Bunlar bir taraftan çalışma ziyaretimiz bir taraftan da görüşme ziyaretimizdir. Oturup neler yapabiliriz, eksikler nelerdir, ben gidiyorum başka bakan arkadaşlarımız gelecek, onlar bu konuda adım atacak. Herkes üzerine düşen vaziyeti yerine getirecek."
Bakan Soylu, ülkenin her yerine huzuru getirmek zorunda olduklarını, eksikliklerin giderilebilmesi için var güçleriyle çalışacaklarını anlatırken, "Bizim aradığımız huzur, demokrasi, istiklal ve güvendir. Birlik ve beraberliğimiz bütün bölgedeki coğrafyaya esenlik getirecektir" diye konuştu.
Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ise, polislerin moralini her zaman iyi bulduğunu, polislerin Cizre halkı ile bütünleştiğini belirterek, "Yüksek bir moralle görevlerini yapıyorlar. Allah onlara güç, kuvvet versin zevallerini vermesin. Biz de onların eksiği, sıkıntıları olmasın diye bu gayreti gösterip onların eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Cizre'yi hem de Cizre'de görev yapan arkadaşlarımızı güzel gördüm" diye konuştu. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ise, gazetecilerin sorusu üzerine, "Herkesin morali iyi, askerden ziyade sivil halkın morali önemli. Onu gördük çok memnun olduk" dedi. Bakan Soylu ve beraberindekiler Cizre programlarından sonra Şırnak merkeze geçti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!