Huzur iklimi yatırımı artırdı, yüzlerce kız sporla tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Huzur iklimi yatırımı artırdı, yüzlerce kız sporla tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 15:24

- Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca çözüm sürecinde sağlanan yatırımla tesisleşmede yüzde 300 artışın sağlandığı Şırnak'ta 9 milyon lira bütçe ile yarı olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezi, futbol sahası ve uluslararası standartlarda yürüyüş parkuru hizmete girdi - Bu sayede 24 branşta yeni tesislerde spor yapma imkanına kavuşan lisanslı 11 bin erkeğe, 4 bin kız da eklendi - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yürenç: "Çözüm süreci ile bölgede spor yapan gençlerin sayısında inanılmaz derecede artış oldu. Sportif yatırımlar sayesinde Şırnaklı gençler farklı branşlarda Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlukları elde ediyor"

Haberin Devamı

ŞIRNAK (AA) - ŞABAN YILMAZ / CAFER BALIK - Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın çözüm sürecinde gerçekleştirdiği yatırımla tesisleşmede yüzde 300 artışın sağlandığı Şırnak'ta yüzlerce kız sporla tanıştı.

Bakanlıkça 9 milyon lira bütçe ile yarı olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezi, futbol sahası ve uluslararası standartlarda yürüyüş parkuru yapılan Şırnak'ta, 24 branşta yeni tesislerde çalışma imkanına kavuşan lisanslı 11 bin erkeğe, 4 bin kız sporcu da eklendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç, AA muhabirine, çözüm sürecinin yatırımları da beraberinde getirdiğini belirterek, sportif yatırımların gençleri spora yönlendirdiğini söyledi.

- "Gençlerin taleplerine yetişemez hale geldik"

"Daha önce 8 branşta 2 bin 400 gencin spor yaptığı ilde çözüm süreci ile spor yapmak isteyen gençlerin taleplerine yetişemez hale geldik" diyen Yürenç, özellikle kızların spora ilgisinin arttığını kaydetti.

Haberin Devamı

Yürenç, hem lisanslı sporcu sayısının arttığını hem de kızların çeşitli branşlarda spora yöneldiğini vurgulayarak, ilde 2 bin kızın faal, 4 bin kızın da lisanslı olarak spor yaptığını dile getirdi.

"Çözüm süreci ile bölgede spor yapan gençlerin sayısında inanılmaz derecede artış oldu. Sportif yatırımlar sayesinde Şırnaklı gençler farklı branşlarda Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlukları elde ediyor" ifadelerini kullanan Yürenç, salonların sporcularla dolup taştığını aktardı.

Tenis kortu bulunmadığı için gençlerin kapalı spor salonunda tenis oynadığına dikkati çeken Yürenç, "Yapımı tamamlanan ve önümüzdeki aylarda açılışı yapılacak yarı olimpik yüzme havuzunu gören aileler şimdiden çocuklarını kurslara kaydettirmek için müracaat etmeye başladılar" diye konuştu.

- Ön yargılı aileler ikna edildi

Şırnak'ın sportif başarılarla adından söz ettireceğini anlatan Yürenç, şöyle devam etti:

"Güreşte Ermenistan'ı yenip Rusya'da bayrağımızı dalgalandıran Sinan Sadak, Türkiye Atletizim Şampiyonu Bayram Yılmaz, Türkiye Halter Şampiyonu Hüseyin Ölgen ve Mehmet Salih Yardımcı gibi birçok sporcumuzun olmasından gurur duyuyoruz."

Haberin Devamı

Yürenç, kent merkezinin yanı sıra Silopi, Cizre, İdil ve Beytüşşebap ilçesi ile Kumçatı beldesinde gençlik merkezi yapılacağını dile getirerek, Silopi'de ayrıca sentetik futbol sahası yapılacağını belirtti.

Yürenç, kız çocuklarının spora yönelmesi konusunda ön yargısı bulunan ailelerin öğretmenlerce ikna edildiğini kaydetti.

Şırnak Çok Programlı Anadolu Lisesi beden eğitimi öğretmeni Anıl Şen de bazı aileleri ziyaret ederek, çocuklarının spora yönlenmesi konusunda onları ikna ettiklerini söyledi.

Bu sayede okulda kız voleybol takımı kurduklarını anlatan Şen, artık sporla tanışan kızların beden eğitimi öğretmeni olmak için ter döktüğünü anlattı.

Ailesi ikna edildikten sonra spora başlayan kızlar da ailelerinden destek görüyor olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Haberin Devamı

- "Bu süreç gençlerin spora yönelmesini sağladı"

Halter milli takım oyuncusu Mehmet Salih Yardımcı ise Şırnak'ta açılan yeni tesisler ve eğitmenlerin katkısıyla Türkiye birinciliği elde ettiğini söyledi.

Milli takıma seçildiğini, amacının dünya şampiyonu olmak olduğunu ifade eden Yardımcı, çok çalışarak kendilerine verilen desteğe layık olmak istediklerini anlattı.

Güreş antrenörü Yusuf Özdemir de sporcuların antrenmanları kendi hazırladıkları manken ve lastiklerle yaptıklarını aktardı.

Özdemir, 5 yıldır görev yaptığı Şırnak'ta çalıştırdığı 35 sporcudan Türkiye ve dünya şampiyonlarının çıktığını dile getirerek, "Geçen yıl 4 öğrencimiz milli takıma gitti. Bu süreç gençlerin spora yönelmesini sağladı" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!