Halk Eğitim Merkezi Üniversiteye Hazırlık Kursu Açtı

Güncelleme Tarihi:

Halk Eğitim Merkezi Üniversiteye Hazırlık Kursu Açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2015 14:55

ŞIRNAK HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRÜ ORHAN KADIRHAN, ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDAN MEZUN OLAN VE YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA KAYIT YAPTIRMAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN ÜCRETSİZ ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK KURSLARININ AÇILDIĞINI BELİRTTİ.

Şırnak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Kadırhan, ortaöğretim kurumlarından mezun olan ve yükseköğretim programlarına kayıt yaptırmayan öğrenciler için ücretsiz üniversiteye hazırlık kurslarının açıldığını belirtti.
Şırnak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Kadırhan, ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler için açılacak olan üniversiteye hazırlık kursların başvuruları 1 Eylül ve 30 Eylül sona erdiğini belirterek, ancak öğrencilerden gelen başvurulardan dolayı bu süreyi 09 Ekim Cuma günüye kadar ertelediklerini açıkladı. Kadırhan, “Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz kurumumuza başvurmaları halinde uygun görülen okullarımızda ücretsiz kurslarımız yapılacaktır. Gerekli planlamalar ve hazırlıklar yapıldıktan sonra bu kurslarımız açılacaktır” dedi.
Öğrencilerin E-kurs sistemi üzerinden başvurularının yapabileceğini anlatan Kadırhan, “Öğrencilere şifre verilecek. İleriki aşamalarda o şifre ile birlikte sistem içerisindeki testleri, deneme sınavlarını ve konulardan yararlanabilirler. Ve böylece daha rahat çalışabileceklerdir. Ortaöğretim mevzunlarına ve açık öğretim ortaokul öğrencilere yönelik bu kurslarımızı açtık” diye konuştu.
Şırnak’ta 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 2 bin 500 mesleki teknik kursu açtıklarını da ifade eden Kadırhan, “Bilgisayar, İngilizce, Giyim kursları, el sanatı kursu, sıhhi tesisat alanında kurslar açtık. Başvurular oldukça Şırnaklı vatandaşlarımıza bu kursları her zaman açmaya devam edeceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!