Cizre'deki gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Cizredeki gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 17:32

- Cizre TSO Başkanı Çağlı: "Yaşanan olaylar ticaretimizi sekteye uğratmıştır" - Mustazaflar Cemiyeti Şube Başkanı Dündar: "Hendeklerin kazıldığı mahallelerde yüzlerce aile evlerini satışa çıkarmış durumdadır. Halk, yavaş yavaş göç ediyor" - Mazlum-Der Şube Başkanı Ekinci: "Yaşananlar barışa ve çözüm sürecine zarar veriyor"

Haberin Devamı

ŞIRNAK (AA) - Cizre Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Süleyman Çağlı, ilçede 5 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan olaylara ilişkin "Yaşanan olaylar ticaretimizi sekteye uğratmıştır. Barış ve huzurun sağlanması hususunda tüm kesimlerin sağduyulu davranmaları gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerince düzenlenen saldırıların ticarete darbe vurduğu belirtildi.

TSO Başkanı Çağlı yaptığı açıklamada, ilçenin yanı sıra bölgede yaşanan olaylar nedeniyle çok sayıda kişinin batı illerine göç ettiğini belirterek, bu göçün beraberinde sermayenin de gitmesine neden olduğunu bildirdi.

Göçün bölgede sosyo-ekonomik ve kültürel anlamda kan kaybına yol açtığını kaydeden Çağlı, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Barış süreci sayesinde yerli ve uluslararası yatırımcıların da ilgilendiği bir bölge olduk. Dikkatini bölgeye veren yatırımcılar çözüm sürecinin nihai barışla sonuçlanmasını bekliyor. Yaşanan olaylar ticaretimizi sekteye uğratmıştır. Barış ve huzurun sağlanması hususunda tüm kesimlerin sağduyulu davranmaları gerektiğine inanıyoruz. Bölgemizin siyasi istikrarsızlığının sanayici ve tüccarımıza maliyeti ağır olmuştur."

Çözüm süreci ve yeni teşvik uygulamasının önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Çağlı, "Bölge illerini cazibe merkezi haline getirecektir. Son dönemde teşvik başvurularının bu bölgemizde yoğunlaşması da bunun olumlu sonucudur" ifadesini kullandı.

- "Evler satışa çıkarıldı"

Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şube Başkanı Ferhan Dündar ise yaklaşık 3 aydır süren olaylar nedeniyle hayatın adeta felç olduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerince ilçenin en işlek caddelerinde yol kontrolü yapılarak araçların yakıldığını dile getiren Dündar, şöyle dedi:

"Hendeklerin kazıldığı mahallelerde yüzlerce aile evlerini satışa çıkarmış durumdadır. Halk, yavaş yavaş göç ediyor. Belediye kazılan hendeklere herhangi bir şekilde müdahale etmiyor."

- "Halkı huzursuz ediyor"

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Şırnak Şube Başkanı Abdullah Ekinci de yaşanan olaylar nedeniyle ilçe halkının büyük sıkıntı çektiğini belirterek, güvenliğin sağlanmasını istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

"Her gece silah atılması halkı huzursuz ediyor. Sivil toplum kuruluşları olarak ilçeye huzurun gelmesini istiyoruz" diyen Ekinci, yaşananların çözüm sürecine zarar verdiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!