Cizre'deki gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Cizredeki gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2015 17:01

- Mazlum-Der tarafından Cizre'de basın açıklaması düzenlendi

Haberin Devamı

ŞIRNAK (AA) - Mazlum-Der Şırnak Şubesince Cizre'deki olaylara ilişkin basın açıklaması düzenlendi.

Şube binasında düzenlenen toplantıda açıklamayı okuyan Şube Başkanı Abdullah Ekinci, olayların ardından birçok görüşme ve araştırma yaptıklarını daha sonra ise rapor hazırladıklarını söyledi.

HÜDA-PAR İlçe Başkanı ile görüşme yaptıklarını belirten Ekici, "Kendilerinin söz konusu çadıra saldırmadığını aksine olaydan bir gün önce HDP’den bir heyetin kendilerine nezaket ziyareti gerçekleştirdiğini, akabinde gerçekleşen olaylara bir anlam veremediğini, bazı gizli odakların kendilerini alana çekmeye çalıştığını beyan etmiştir" dedi.

Ekici, izlenimlerine ilişkin ise şunları kaydetti:

"Kanımızca olay tarafları birbirine düşürmeye çalışan ve çatışmasızlık ortamının yöremizde yarattığı kısmi rahatlığı bozmaya çabalayan derin yapıların provokasyon amaçlı eylemidir. Derin odaklar eliyle bir PKK, Hizbullah savaşı çıkarılmaya çalışılıyor. Ayrıca görüştüğümüz tüm ilgililer özetle olayın provokasyon amaçlı olduğu konusunda ortak bir anlayış ve irade göstermişlerdir. Kanımızca dilin yumuşaması gerekiyor. Tarafların birbirlerinin hassasiyetlerine saygı duyarak, bu cümleden birbirini sürekli suçlayan, taciz eden, çetecilikle itham eden beyanlardan kaçınması sürecin normalleşmesi yönünden zaruridir. Aksi takdirde Kürdistan coğrafyasının halihazırdaki sosyo-politik gerçeğini ihmal eden aksi bir tavır barış sürecini sabote etmeye çalışan karanlık odaklara imkan ve fırsat verecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!