Sinop Kendi Asfaltını Üretecek

Güncelleme Tarihi:

Sinop Kendi Asfaltını Üretecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 13:43

SİNOP BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİSİNDE KURULAN ASFALT PLENTİ SAATTE 60 TON ASFALT ÜRETİYOR.

Sinop’ta kurulan asfalt plenti bugün ilk asfalt üretimine başladı.
Sinop Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü arazisinde kurulan asfalt plenti saatte 60 ton asfalt üretiyor. İlk asfalt üretimi bugün Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ün katılımıyla başladı.
Konu hakkında konuşan Ergül, "Bugün itibariyle bugüne kadar hiç olmamış Sinop’ta ilk defa Sinop Belediyesi olarak bir asfalt plentine sahip oluyoruz. Bu çok sevindirici bir şey. Ben de dahil olmak üzere hepimiz zaman zaman yollarımızdan şikayetçi oluyoruz. Delikler oluyor, bozulmalar oluyor yollarda. Ama bu asfalt enteresan bir şey her yerden temin edemiyoruz. Ancak Karayolları, İl Özel İdaresi veya müteahhitlik gibi gruplar bize destek olduğunda onlardan yardım aldığımızda işte biz bunları yapabiliyoruz. Birde paket asfalt kullanıyoruz. Onunda hem temini çok zor hem de çok pahalı. Bugün itibariyle biz hiç kimseden böyle bir talepte bulunmadan kendi asfaltımızı kendimiz üreteceğiz. Dolayısıyla şu 3-4 senelik süreç içerisinde Sinop’ta asfaltın girmediği olmadığı hiç bir yolumuz kalmamış olacak. Bu da tabi hem Sinop Belediyesi adına sevindirici ve gurur verici hem de Sinop adına da çok güzel bir şey. Bundan sonra Sinop’ta ’çamurlu yol’, ’delikli yol’ kavramı bitmiş olacak. Kendi asfaltımızı kendimiz üreteceğiz ve daha güzel bir Sinop daha yaşanılabilir bir Sinop içinde ilk adımı atmış olacağız” dedi.
Sinop’ta doğalgaz çalışmalarının olduğunu hatırlatan Ergül, “Doğalgaz çalışmalarının yapımıyla ilgili bir şartım oldu. Doğalgaz yapacak olan firmaya dedim ki ‘iki tane alternatifiniz var. Bir, doğalgaz platformunu siz kazarsınız ben gelirim kazdığınız yeri asfalt yaparım. İki, her şeyi siz yaparsınız ama benim asfaltımı bozduğunuzda kendi asfaltım gibi asfalt isterim.’ Tabi firma için ikinci seçenek çok zor. Benim birinci teklifime makul yaklaştılar. Onlara da teşekkür ediyorum. Bir asfalt plenti kazanmış olduk bu vesileyle. Asfalt plenti Sinop ve Sinop Belediyesi’ne ait oldu. Doğalgaz çalışmaları bitince asfaltlama çalışmalarını biz bitireceğiz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!