Elmalar Pekmez Oluyor

Güncelleme Tarihi:

Elmalar Pekmez Oluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 17:45

BİNLERCE YILLIK GELENEKSEL BESLENME KÜLTÜRÜ VE DAMAK ZEVKİNİN VAZGEÇİLMEZLERİNDEN BİRİ OLAN ELMA PEKMEZİ DE KÖYLERDE YAŞAYAN VATANDAŞLAR TARAFINDAN GELENEKSEL YÖNTEMLERLE ÜRETİLMEYE DEVAM EDİYOR.

Geleneksel beslenme kültürü ve damak zevkinin vazgeçilmezlerinden biri olan elma pekmezi, köylerde yaşayan vatandaşlar tarafından geleneksel yöntemlerle üretiliyor.
Sinop köylerinde her yıl geleneksel yöntemlerle üretilen kabak elması pekmezinin; kansızlık, bronşit, grip başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğine inanılıyor. Erfelek ilçesinin Emirhalil köyünde yaşayan Sultan Karagül, pekmez yapmanın oldukça meşakkatli bir iş olduğunu söyledi.
Pekmez yapımını yıllardan beri sürdürdüğünü ve köydeki hemen hemen her evde pekmez yapıldığını belirten Karagül, ekşi olma özelliği taşıyan kabak elmasını jöle kıvamında bir pekmez haline getiriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!