YGS'ye girecek Şırnaklı öğrenciler

Güncelleme Tarihi:

YGSye girecek Şırnaklı öğrenciler
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 14:49

- YGS'ye girmek için Siirt'e gelen Şırnaklı öğrencilere, tüm imkanlar seferber edildi

Haberin Devamı

SİİRT (AA) - Yükseköğretime Giriş Sınavı'na (YGS) girmek için Siirt'e gelen Şırnaklı öğrenciler için tüm imkanlar seferber edildi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Şırnak'ta YGS'ye girecek öğrencilerin sınav merkezini güvenlik gerekçesiyle Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt olarak değiştirdi. ÖSYM'nin bu kararının ardından Siirt'e gelen öğrenciler için konaklama, yol, yemek ve tüm ihtiyaçların karşılanması için ilgili tüm birimler harekete geçirildi.

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şırnak'tan gelen öğrenciler için 2 öğrenci yurdu, pansiyon ve Öğretmenevi'nin hazırlandığını söyledi.

Her türlü tedbiri aldıklarını ve Şırnak'tan gelen öğrencilere her türlü imkanın seferber edildiğini kaydeden Suay, ortaöğretim pansiyonlarını Şırnak ve Cizre ile Silopi ilçesinden gelecek öğrenciler için boşalttıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Okul müdürlerini öğrencilere yardımcı olmaları amacıyla görevlendirdiklerini aktaran Suay, başvuran öğrencileri kalacakları yerlere yönlendirdiklerini bildirdi.

Gelecek bütün öğrencileri misafir edebilecek yerlerinin bulunduğunu ifade eden Suay, "Siirt'te 17 bin öğrenci sınava girecek. Biz her türlü tedbiri aldık. Dünden bu yana gelen öğrencileri de yönlendiriyoruz, herhangi bir problem yaşamadık" dedi.

Siirt'te gelen Şırnaklı öğrencilere için tarihi ve turistik yerler gezdirildi.

ÖSYM, bir süre önce, sınava Şırnak'ta girmek için başvuruda bulunan adayların, İçişleri Bakanlığının güvenlik içerikli yazısı doğrultusunda Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt'teki sınav merkezlerinden birinde sınava alınacaklarını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!