Suay’dan ’Dershane’ Açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Suay’dan ’Dershane’ Açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2015 11:02

SİİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ FETHİ SUAY, TEMEL LİSEYE DÖNÜŞTÜRÜLEN DERSHANELERE İLİŞKİN AÇIKLAMADA BULUNDU

Temel liseye dönüştürülen dershanelere ilişkin açıklama yapan Siirt Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, 1 Eylül 2015 itibariyle dershane diye bir kurumun kalmayacağını söyledi.
Sancaklar İlk ve Oktaokulu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Suay, Siirt’te 1 kurumun dışında temel liseye dönüşmeyen dershanenin kalmadığını, ısrarla dershane olarak kalmak isteyenlerin de kayıt alamayacağını söyledi. Dershanelerin boşluklarını tüm okulların kurs merkezi haline getirmekle kapattıklarını aktaran Suay, "1 Eylül 2015 tarihi itibariyle tüm dershaneler kapanarak, dershanelerin yerine destekleme ve yetiştirme kursları açılacak. Milli Eğitim Müdürlüğü kendi okullarında bu kursları açacağı gibi bunun yanında daha önce dershane olup temel liselere dönüşen liselerde de bu kursların verilebilecek. Dönüşmemiş dershanelerin de yine müracaat etmek suretiyle bu kurslara dönüşebilecek. Öğrencilerimiz seçmeli dersler dahil istediği derslerden kurs alabilecek. Öğretmenler de yine sistem üzerinden müracaatlarını yapacaklar. Okul müdürlerimiz kurs müdürü olarak bunları onaylayacak. İlimizde de teşvik alabilecek 7 temel lisemiz mevcuttur. İlimizde 1 dershane dışında temel liseye dönüşmeyen dershanemiz yok. Onlar da müracaat etmediği için onların dönüşümleri sağlanamadı. 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle, ’Ben dershanecilik yapmak istiyorum’ diyecek şahıs kesinlikle olamayacak. Artık hiçbir dershane kayıt alamaz. Dershane diye bir şey kalmadı" dedi.
Suay, öğrenciler ve üniversite sınavlarına hazırlanan mezun öğrencilerin tümünün bu destekleme ve yetiştirme kurslarından tamamen ücretsiz bir şekilde faydalanabileceğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!