Milletvekili Aktay, Başbakan Davutoğlu'na Siirt'le ilgili rapor sundu

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Aktay, Başbakan Davutoğluna Siirtle ilgili rapor sundu
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 18:08

- Siirt AK Parti Milletvekili Aktay, Siirt’in sorunları ve kalkınması için atılması gereken stratejik adımları rapor halinde Başbakan Davutoğlu’na sundu.

Haberin Devamı

SİİRT (AA) - Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Siirt’in sorunları ve kalkınması için atılması gereken stratejik adımların yer aldığı raporu Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sundu.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki makamında, aralarında Siirt Milletvekili Aktay'ın da bulunduğu milletvekilleriyle yaptığı görüşmede illerin sorunlarını dinlediği bildirildi.

Aktay'ın ofsinden yapılana açıklamada, Milletvekili Aktay'ın, Siirt’in sorunları ve ilin kalkınması için atılması gereken stratejik adımların yer aldığı raporu Davutoğlu’na sunduğu kaydedildi.

Açıklamada, toplantıda konuşan Aktay'ın, Siirt’in gelişmesinin, sadece Siirt’in gelişmesinden ibaret olmadığını dile getirdiği ifade edildi.

Açıklamada, Milletvekili Aktay'ın şu ifadelerine yer verildi:

Haberin Devamı

"Siirt’e, 13 yıl boyunca daha önceki yıllara nazaran olmayan yatırımlar yapılmıştır, bu doğru. Ancak bu yatırımların Siirt’in özsel kalkınmasına katkısı nispeten az olmuştur. Çünkü, stratejik yatırımlar yapılmamıştır. Özellikle Kurtalan'dan itibaren 13 yıldır bitirilmemiş duble yol çalışması var. Siirt-Batman yolunun acil olarak sıcak asfaltla kaplanması gerekiyor. Siirt Havaalanı, bölgedeki havaalanlarına göre yetersiz gelmektedir. Pistin büyük uçakların inebilecek duruma getirilmesi ve modern terminal binasına ihtiyaç duyulmaktadır. Kurtalan’da son bulan demiryolu ağının Siirt’e ve buradan da Habur’a bağlanması büyük önem arz ediyor. Öte yandan, Siirt’i Van ve Mardin üzerinden dünyaya bağlamak ve son durak olmaktan çıkarılması ilin ekonomisine büyük canlılık kazandıracaktır. Bu projelerin hayata geçirilmesi sadece Siirt için bir şey yapılmış olmayacak, aynı zamanda bölgesel kalkınmada çok önemli, stratejik bir halka tamamlanmış olacaktır."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Siirt Milletvekili Aktay tarafından sunulan raporu, Başbakanlık yetkililerine vererek gereğinin yapılması talimatını verdiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!