Fıstık ağaçlarını kestiler

Güncelleme Tarihi:

Fıstık ağaçlarını kestiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 12:07

Fıstık ağaçlarını kestiler

Haberin Devamı

SİİRT, (DHA)- SİİRT’in Kurtalan İlçesi'ne bağlı Konakpınar Köyü'nde Apaydın ailesine ait, 10 ila 15 yıllık, yaklaşık 150 fıstık ağacı kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından kesildi. Jandarma, ağaçları kesenleri bulmak için çalışma başlattı.

Kurtalan İlçesi'ne bağlı Konakpınar Köyü'nde Ali ve İbrahim Apaydı adlı kardeşlere ait bağdaki fıstık ağaçları kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kesildi. Dün sabah erken saatlerde bağlarında çalışamaya giden Ali Apaydın ve İbrahim Apaydın kardeşler, bağlarında yeni ekilen fıstık fidanları ve yaklaşık 10 ile 15 yıllık fıstık ağaçlarının kesildiğini görünce şaşkına dröndü. Köyde kimse ile düşman olmadıklarını belirten kardeşlerden Ali Apaydın, "Köyümüzde bulunan bağda yaklaşık 2 bin fıstık ağacımız mevcuttur. Bizim köyde kimse ile herhangi bir husumetimiz yoktur. Bunları kimin yaptığını bilmiyoruz ancak şuan 10 ve 15 yıllık fıstık ağaçlarımız tahrip olmuş durumda. Bellikli özellikle zarar verilmek istenmiş. Toplam 150 fıstık ağacımız kesilmiş durumdadır" dedi.

Apaydın kardeşlerinin şikayetçi olması üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, yaptığı incelemenin ardından ağaçları kesenlerin yakalanması amacıyla çalışma başlattı.

 FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!