Engelli öğrenciler yetenekleriyle ustalara taş çıkartıyor

Güncelleme Tarihi:

Engelli öğrenciler yetenekleriyle ustalara taş çıkartıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 11:45

- Siirt'te aldıkları eğitimle kıl testere kullanarak süs eşyaları hazırlayan görme, işitme ve zihinsel engelli 172 öğrencinin yeteneği ustaları aratmıyor

Haberin Devamı

SİİRT (AA) - FECRİ BARLIK - Siirt'te görme, işitme ve zihinsel engelli 172 öğrenci, kıl testere kullanarak hazırladıkları süs eşyalarıyla adeta ustalara taş çıkartıyor.

Türk Telekom Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezi'nde eğitimlerini sürdüren, ayrıca haftada 16 saat de atölye dersi gören engelli öğrenciler, kıl testere kullanarak ahşap objeler hazırlıyor. Engelli öğrencilerin hazırladığı ürünler büyük ilgi görüyor.

Merkezin müdürü Süleyman Yılmaz, AA muhabirine, 45 öğretmen ile 172 öğrenciye eğitim hizmeti verdiklerini söyledi.

Yılmaz, merkeze 17 görme, 34 işitme ve 121 de hafif düzeyde zihinsel engelli öğrencinin geldiğini ifade etti.

Öğrencilerin hazırladığı ürünleri yıl sonunda düzenledikleri sergilerde beğeniye sunduklarını anlatan Yılmaz, veliler başta olmak üzere sergiyi gezen vatandaşların ürünlere duydukları hayranlığı dile getirdiğini kaydetti.

- Öz güvenleri arttı

Haberin Devamı

Özel eğitim öğretmeni İdris Keyik, 3 yıldır atölye dersi alan öğrencilerin kıl testerelerle ahşap süs eşyaları hazırladığına işaret ederek, öğrencilerin kendilerine gösterilen her örneği kolaylıkla uyguladığını söyledi.

Bir resim ve malzeme verdikleri, yöntem hakkında da bilgilendirdikleri öğrencilerin kolaylıkla bunu uyguladığını aktaran Keyik, "Öğrencilerin çalışmalarından memnunuz. Verilen her işi rahatlıkla başarıyorlar. Öğrencilerin hem el becerileri gelişti hem de öz güvenleri arttı" diye konuştu.

- "Ürünlerin beğenildiğini görmek heyecanımızı artırıyor"

Öğrencilerden Esin Semiz, atölye dersini çok sevdiklerini, yeni ürünler hazırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Hazırladıkları süs eşyalarını gördükçe kendilerine duydukları güvenin arttığına dikkati çeken Semiz, "Peçetelik, çerçeve gibi ahşap süs eşyaları hazırlıyoruz. Bazılarını hediye ediyoruz. Sergide ürünlerin beğenildiğini görmek heyecanımızı artırıyor" şeklinde konuştu.

Semiz, yeteneklerini gören ailelerinin de bundan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Öğrenci Süleyman Kıraç da atölye derslerinde boncuklarla tespih, küpe, kolye ve çeşitli süs eşyaları da yaptıklarını, yeni ürünler hazırlamaktan heyecan duyduklarını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!