Dünya Tuza Dikkat Haftası

Güncelleme Tarihi:

Dünya Tuza Dikkat Haftası
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 17:45

- Siirt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, günlük olarak tüketilmesi gereken tuz miktarının günde 5 gram olarak önerildiğini bildirdi

Haberin Devamı

SİİRT (AA) - Siirt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, günlük olarak tüketilmesi gereken tuz miktarının günde 5 gram olarak önerildiğini bildirdi.

Özdemir, Dünya Tuza Dikkat Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, aşırı tuz tüketiminin sağlıksız beslenme uygulaması olduğunu ve birçok kronik hastalığın temelinde yer aldığını söyledi.

Aşırı tüketildiğinde sağlığı olumsuz etkileyebilen tuzun daha az tüketilmesi gerektiğini dile getiren Özdemir, şöyle dedi:

"Sağlık Bakanlığınca bu amaçla 2011 yılından beri 'Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı' uygulanmaktadır. Yetişkinlerde hipertansiyon, kalp hastalıkları riski ve inmenin azaltılmasında tuz alımının azaltılması etkilidir. Tuz tüketiminin alımı ve kan basıncı arasında direk bir ilişki vardır. Sağlıklı yetişkinler için önerilen ortalama günlük tuz miktarı yaklaşık 5 gram iken Türkiye'deki günlük tuz alımı ortalaması kişi başı yaklaşık 15 gramdır. Türkiye'de tuz tüketimi önerilen değerlerin maalesef üç katı kadardır. Halk sağlığının korunması ve hastalıkların oluşumunun önlenmesinde multidisipliner bir yaklaşım ile toplumumuzda tuz tüketiminin kademeli olarak önerilen seviyelere düşürülmesi için tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!