Vali Erin, Akçakale ve Harran'ı gezdi

Güncelleme Tarihi:

Vali Erin, Akçakale ve Harranı gezdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 13:00

Vali Erin, Akçakale ve Harran'ı gezdi

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanlığı kararnamesiyle Adıyaman Valiliği'nden Şanlıurfa Valiliğine atanan Vali Abdullah Erin, Süleyman Şah Konaklama tesislerinde barınan Suriyelileri ziyaret etti.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, göreve başlar başlamaz Harran ve Akçakale ilçelerinde incelemelerde bulundu. Harran Kaymakamı Temel Ayca ile birlikte ilçenin ören yerlerini gezen Vali Erin, Akçakale İlçesi'ne geçerek 27nci Hudut Tabur Komutanı Binbaşı Ufuk Küçük ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Onur Çarık ile bir araya geldi. Sınır güvenliği konusunda bilgiler ala Vali Erin, gezi ve incelemelerinin ardından Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ni geldi. Vali Erin, Suriyelilerle sohbet etti. Suriye mahallelerini gezerek çocuklarla yakından ilgilenen Vali Erin, Suriyelilerin çay teklifini geri çevirmedi. Yere serilen halıda bağdaş kurup çay içen Vali Erin, Suriyelilerle Arapça konuşarak sohbet etti. Aslen Mardinli olan Vali Erin’in kendileriyle Arapça sohbet ettiğini gören Suriyeliler ilk kez bir Vali ile kendi dilleriyle sohbet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Kenti yakından tanımak için göreve hemen başladıklarını ve ilçe gezileri düzenlediklerini ifade eden Vali Erin, "İnşallah bakanımız, milletvekillerimiz, kaymakamımız ve diğer aktörlerle birlikte Harran’da devam eden kazı ve restorasyon çalışmalarının desteklenmesini sağlayacağız. Harran’da tespit edilmiş olan kümbet evlerin benzeri bir kümbet şehir oluşturmak gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda Valilik olarak burada yürütülen çalışmalara sonuna kadar destek olacağımızı ve bir ayağımızın her zaman Harran’da olacağını Harranlı kardeşlerimizin bilmesini arzu ediyor, bu vesile ile tüm Şanlıurfalı ve Harranlı kardeşlerime teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!