Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonası

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 15:53

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Türkiye Boks Federasyonu tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen Türkiye Büyük Bayanlar Boks Şampiyonası'nda büyük bayanlar final müsabakaları yapıldı.

GAP Arena Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın son gününde büyük bayanlar final müsabakaları sonucunda, 48 kilogramda Meltem Akar, 51 kilogramda Neriman Istık, 54 kilogramda Ayşe Taş, 57 kilogramda Satı Burcu, 60 kilogramda Gamze Başar, 64 kilogramda Çiğdem Kırvaç, 69 kilogramda Gülten Türker, 75 kilogramda Sema Çalışkan, 81 kilogramda Emine Bozduman ve +81 kilogramda Elif Bütün şampiyon oldu.

Genç bayanlar kategorisindeki final müsabakaları ise devam ediyor.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, kentte böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğunu ifade ederek, Şanlıurfa'nın sporcuların zihninde güzel bir yer olarak kalacağına inandığını söyledi.

Haberin Devamı

Kentte büyük spor organizasyonlarının yapılmaya devam edeceğini aktaran Küçük, "Bundan sonrada hangi spor dalı olursa olsun uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmak amacımız olacaktır. Bu müsabakaya katılan bütün sporcuları tebrik ediyorum" dedi.

Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Gözgeç de şampiyonaya 42 şehirden 381 sporcunun katıldığını anımsatarak, burada alınan sonuçların önemli olduğunu söyledi.

Mayıs ayında yapılacak genç ve yıldız bayanlar dünya şampiyonasının burada belirlendiğinin altını çizen Gözgeç, "Uzun vadede Şanlıurfa'dan 2016 Rio Olimpiyatları'nda temsil edecek sporcularımızı çıkaracağız. Bu da bu anlamda önemli" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!