Terör mağdurlarına ve sınır ötesine yardım

Güncelleme Tarihi:

Terör mağdurlarına ve sınır ötesine yardım
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 13:44

- Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından toplanan 4 tır yardım malzemesi, Diyarbakır ve Şırnak'taki terör mağdurları ile Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından temin edilen yardım malzemeleri, Suriye'deki ihtiyaç sahipleri ile Diyarbakır ve Şırnak'taki terör mağdurlarına gönderildi.
Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında düzenlenen programda, Suriye'deki iç savaşın başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeyi olumsuz etkilemeye devam ettiğini söyledi.Suriye'de yaşanan trajediye duyarsız kalmayan Türk halkının üstüne düşeni fazlasıyla yaptığını kaydeden Küçük, "Göçmen akını olunca Avrupa panikleyip korktu çünkü rahatları bozulacaktı. Türkiye 2011'den beri hiç bir farklı hesap yapmadan, tamamen insan onuruna yakışır şekilde davranmıştır." dedi.Küçük, bölgeye 5 yılda defalarca tırlarla yardım gönderildiğini belirterek İnsani Yardım Platformuna ve hayırseverlere teşekkür etti.
Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem de ihtiyaç sahiplerine destek için 5 yıldır "seferberlik" yürüttüklerini anlattı.
Sınır ötesindeki ve Türkiye'deki ihtiyaç sahiplerine hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmaya çalıştıklarını ifade eden Gerem, şunları söyledi: "Avrupa ülkelerinde sığınmacılara çok kötü davranıldığının sık sık medyaya yansıdığını görüyoruz. Ülkemizde binlerce sığınmacıyı ağırlıyoruz. Bu iki insanlık tablosundan ders almamız lazım. Biz neredeyiz onlar nerede, biz neyle uğraşıyoruz onlar neyle uğraşıyor? Oraya giden insanların küpesine kadar el koydular biz ise bileziklerimizi küpelerimizi bozdurmak suretiyle kardeşlerimize yardım olarak veriyor, ekmeğimizi paylaşıyoruz."
Konuşmaların ardından içerisinde battaniye, soba, oyuncak, çocuk bezi ve gıda malzemeleri bulunan 4 tırdan 2'si Azez'e, diğerleri Diyarbakır ve Şırnak'a hareket etti.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!