Şanlıurfalı Kadınlar Piazza’da Hünerlerini Sergileyecek

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfalı Kadınlar Piazza’da Hünerlerini Sergileyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 12:03

BÖLGE HALKINA SUNDUĞU KALİTELİ VE HESAPLI ALIŞVERİŞ OLANAKLARINI, DÖRT MEVSİM SÜRDÜRDÜĞÜ CAZİP KAMPANYALARLA DESTEKLEYEN ŞANLIURFA PİAZZA ALIŞVERİŞ VE YAŞAM MERKEZİ, HERKES İÇİN ÇOK EĞLENCELİ VE ÖĞRETİCİ ATÖLYELERE DE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR.

Bölge halkına sunduğu kaliteli ve hesaplı alışveriş olanaklarını, dört mevsim sürdürdüğü cazip kampanyalarla destekleyen Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, herkes için çok eğlenceli ve öğretici atölyelere de ev sahipliği yapıyor.
Çocuklar için yıl boyu birbirinden eğlenceli ve öğretici etkinlikler düzenleyen Şanlıurfa Piazza’nın atölyelerinde bu kez yetişkinler için Lavanta Kesesi Yapımı ve Terlik Bohçası Süsleme etkinliği gerçekleştirilecek.
Piazza AVM Yetişkin Atölyesi’nin 20 Aralık’taki Lavanta Kesesi Yapımı etkinliğine katılacak olan Şanlıurfalı kadınlar, kökeni asırlar öncesine dayanan ve tahtakurusu, güve gibi zararlıları evlerden uzaklaştıran lavanta kesesi yapma geleneğini sürdürecek. Yetişkin atölyesinin öğrencileri, uzman eğitmenler eşliğinde, farklı renklerde saten kumaş üzerine kurdele, boncuk ve simli iplerle bezenmiş, süslü lavanta keselerinin yapımını öğrenecekler.
27 Aralık’taki Terlik Bohçası Süsleme etkinliğinde ise daha çok evlilik hazırlığı yapan genç kızların çeyizlerinde yer verdiği çalışmalar ele alınacak. Şanlıurfalı kadınlar, saten ve tül kumaşların süslenmesiyle hazırlanan terlik bohçalarının yapımındaki inceliklerini uygulamalı olarak öğrenecekler.
Şanlıurfa Piazza Yetişkin Atölyesi’nin her iki etkinliği de saat 16.30’da başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!