Şanlıurfa’da, ‘Yaşayan Evlilik Ormanı’ kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’da, ‘Yaşayan Evlilik Ormanı’ kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2021 14:37

Şanlıurfa’da, ‘Yaşayan Evlilik Ormanı’ kuruldu

Haberin Devamı

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA’da Haliliye Belediyesi ile Harran Üniversitesi işbirliğiyle Osmanbey Yerleşkesinde yeni evlenen çiftler için sevgililer gününde ‘Yaşayan Evlilik Hatıra Ormanı’ kuruldu.
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, yeni evlenen çiftler adına fidanlar dikilmesi için ‘Yaşayan Evlilik Ormanı’ kurulması ve çölyaklılar için glütensiz un üretilmesiyle ilgili geçen yıl Harran Üniversitesi ile protokol imzaladı. Hem çölyaklılara glütensiz yulaf unu üretimi hem de yeni fidanları toprakla buluşturulacak hatıra ormanı kurulması protokolüne ilişkin Yaşayan Evlilik Ormanı 14 Şubat Sevgililer Gününe yetiştirildi.Yaşayan Evlilik Ormanı projesini hayata geçiren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Haliliye Belediyesi Evlendirme Memurluğunda nikah akdini gerçekleştiren çiftler için zeytin fidanlarını ücretsiz hediye edip toprakla buluşturuyor. Çiftlerin isimlerinin yazıldığı totemleri de toprağa gömen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, daha sonra fidanların can suyunu veriyor.
Öte yandan Haliliye Belediyesi Evlendirme Memurluğuna müracaatta bulunan çiftler, talepleri halinde fidanlarını kendileri de ekimini sağlayabiliyor.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!