Şanlıurfa'da tarihi ağaçların kesildiği iddiası

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada tarihi ağaçların kesildiği iddiası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 13:51

- USTA-DER üyeleri, suç duyurusunda bulundu

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Sosyal-Toplumsal Araştırmalar Derneği (USTA-DER), tarihi Gümrük Hanı'nda 6 ağacın kesildi iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

USTA-DER Başkanı Erkan Çiftbudak, Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, tarihi Gümrük Hanı'nın Kanuni Sultan Süleyman döneminde Behram Paşa tarafından yapıldığını ve içerisinde tarihi çınar ağaçları bulunduğunu söyledi.

Çınar ağaçlarının birkaç gün önce kanunsuz, izinsiz ve yordamsız bir şekilde kesildiğini ileri süren Çiftbudak, "Biz dernek olarak bu işlemi yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Biz istiyoruz ki bu tarihi kentimizde tarihe karşı yapılan bu eylemler bir an önce durmalı. Burada kesilen sadece 3-4 tane çınar ağacı değil. Oradaki çınar ağaçları tarihimizin, kültürümüzün, turizmimizin bir parçasıydı" dedi.

Haberin Devamı

Ağaçlara yönelik eylemin tarihe karşı yapıldığını ifade eden Çiftbudak, bu eylemi kınadıklarını ve takipçisi olacaklarını belirtti.

Yaptıkları incelemeler göre tarihi handaki ikisi tescilli olmak üzere 6 ağacın kesildiğini iddia eden Çiftbudak, kendilerine gösterilen raporlarda ağaçların kesilmesiyle ilgili bir maddenin bulunmadığını aksine ağaçların kurtarılmasıyla ilgili çalışmaların yer aldığını öne sürdü.

Gümrük Hanı'nın kentin simgelerinden ve turizm açısından önemli bir yer olduğunu belirten Dişbudak, ağaçların kesilmesinin geleceğe miras bırakmamak anlamına geldiğini ifade etti.

Açıklamanın ardından Çiftbudak ve beraberindekiler adliye sarayına girerek Cumhuriyet Savcığı'na suç duyurusunda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!