Şanlıurfa'da 'Peygamberler Tarihi Müzesi' kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada Peygamberler Tarihi Müzesi kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2018 17:40

Şanlıurfa'da 'Peygamberler Tarihi Müzesi' kurulacak

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ÜÇ semavi dinin buluştuğu nokta olarak kabul edilen ve inanç turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Şanlıurfa'da 'Peygamberler Tarihi Müzesi' kurulması için çalışmalara başlandı.
Peygamberler Şehri olarak bilenen Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi kentin simgesi olan balıklıgöl'de 'Peygamberler Tarihi Müzesi' açılması için çalışmalara başladı. Üç semavi dinin buluştuğu bir kent olması dolayısıyla dünya inanç turizminde Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dördüncü sırada yer alan Şanlıurfa'da kültürel değerlere önem verdiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentin simgesi olan tarihi Balıklıgöl yerleşkesi yakınlarına inşa edilmesi planlanan müzenin, kısa süre içerisinde temelinin atılacağını belirtti.
Peygamberler şehiri olarak bilinen Şanlıurfa'ya şimdiye kadar ayak basan 7 peygamberin olduğunu belirten Çiftçi, kentte 'Peygamberler Tarihi Müzesi' açılması için girişimlerinin devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi: "İnan turizmin önemli kentlerin başında yer alan Şanlıurfa'da olan Eyyüp peygamber, doğduğu makamın olduğu İbrahim peygamber var. Şuayip şehrinin de olduğu Şuayip peygamber var ve burası Elyasa peygamberin türbesinin olduğu bir kent. Şanlıurfa, ilk insan Hazreti Adem peygamberden bu yana kadim topraklardır, 12 bin yıllık geçmişiyle peygamberlere ev sahipliği yapmıştır. Panoramik olarak, tarihi süreç içerisinde Şanlıurfa'da yaşayan peygamberleri anlatan bir müze olacak. Projemiz tamamlandı, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza başvuruda bulunduk, ön görüşmeler yapıldı, yakın bir tarihte koruma kurulu kararı da alındı. Peygamberler Tarihi Müzesi'nin yapımına başlayacağız."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!