Şanlıurfa'da, 'Anayasa ve Başkanlık' anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada, Anayasa ve Başkanlık anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2016 11:24

Şanlıurfa'da, 'Anayasa ve Başkanlık' anlatıldı

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA'da, 'Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi' konulu konferans düzenlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile GAP Gazeteciler Birliği tarafından düzenlenen 'Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi' konulu konferansa Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu konuşmacı olarak katıldı. Fendoğlu, Anayasa ve Başkanlık Sistemi ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Konferansta konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ülkenin yeni bir Anayasa ve Başkanlık Sistemi'ne ihtiyaç duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Eğer yasalar ve hukuk, toplumun ihtiyaçlarına cevap vermiyorsa, toplumun yapısını içermiyorsa, insanlar arasındaki ilişkiyi ve insanla devlet arasındaki ilişkiyi düzenlemede eksik kalıyorsa değişmelidir. Yasalar milletin iradesiyle seçilen vekillerin mecliste yaptığı düzenlemelerdir. 1980'den kalma, toplumun iradesini taşımayan, cuntanın oluşturduğu bir zihniyetin eseridir. Gelişmiş, demokrasinin, hukukun olduğu toplumlarda anayasa değişikliği gerçekleşmelidir. Anayasa değişikliği Başkanlık sistemiyle aslında ilintilidir. Çünkü bu sistemin anayasada bir norm olarak düzenlenmesi gerekiyor. Başkanlık Sistemi aslında geleneğimize, kültürümüze, inancımıza uygun olduğunu tarihimize baktığımızda söyleyebiliriz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!