Şanlıurfa'da 109 parkta sigara içmek yasak

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada 109 parkta sigara içmek yasak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 11:55

Şanlıurfa'da 109 parkta sigara içmek yasak

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA)- ŞANLIURFA'nın merkez Eyyübiye Belediyesi tarafından 109 parkta sigara içme yasağı uygulanmaya başalanıldı. Parkları gezen Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, sigara içen vatandaşları görünce yanına giderek parkta sigara içmenin yasak olduğunu ve sağılığa zararlı oluduğunu belirti.

Eyyübiye Belediyesi, ilçe sınırlarında bulunun 109 parkta sigara içilmesini yasakladı. Parklardaki çocuk oyun alanı ve spor aletlerine yakın yerlere, 'Bu alanda sigara içmeyiniz' tabelası konuldu. Belediye Başkanı Ekinci de, parkları gezerek sigara içen vatandaşlara sigarının zararlarını ve parkta içmemeleri konusunda uyardı. Başkan Ekinci, sağlıklı bir nesil yetiştirmek için uygulamanın önemine değinerek, şunları söyledi:

"Sağlıklı toplum adına, sağlıklı nesiller adına biliyorsunuz sigara yasağı çok ciddi bir şekilde uygulanıyor. Kapalı alanlarda ise zaten bu yıllardır uygulanıyor. Ülkemizde hakikaten başarıya ulaşan bir çalışma. İl Tütün Kurulu'nun bu yıl aldığı karar gereği kamuya açık alanlarda, özellikle çocuk oyun gruplarının bulunduğu alanlarda, yine spor aletlerinin bulunduğu parklarda da tütün yasağına uyulması gerektiği ifade edildi. Biz de bu yasak kapsamında kamuya açık alanlarda, parklarda, çocuklarımızın oyun oynayacağı parklarımızda, spor alanlarında sigara yasağıyla ilgili kendi alanımızla ilgili yerlere uyarı levhaları asıyoruz. Burada da sigaranın çocuklarımız için oluşturacağı, dumanının oluşturacağı risklerden uzaklaştırmak adına da bu yasak iyi bir şekilde devam ediyor. Buradan şunu ifade etmek istiyoruz, zararlı alışkanlıklardan çocuklarımızı korumamız lazım. Bu zararlardan korumak için de herkesin üzerine düşen görevler vardır."

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!