Şanlıurfa’da 'Eyyüp Peygamber Sabır Günleri' sempozyumu başladı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’da Eyyüp Peygamber Sabır Günleri sempozyumu başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 14:52

Şanlıurfa’da 'Eyyüp Peygamber Sabır Günleri' sempozyumu başladı

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA merkez İlçe Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tarihi Reji Kilisesi’nde ‘2. Uluslararası Hazreti Eyyüp Peygamber Sabır Günleri Sempozyumu’ düzenlendi.

Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür merkezine dönüştürülen tarihi Reji Kilisesi'nde düzenlenen "2. Uluslararası Hazreti Eyyüp Peygamber Sabır Günleri Sempozyumu" okunan İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim ile başladı. Sempozyumda bir konuşma yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bölgede devam eden terör olayları nedeniyle etkinliğin eğlence kısmını iptal ettiklerini söyledi. İki gün sürecek olan programda çeşitli ilahi grupları tarafından şiir ve ney dinletisinin sunulacağını belirten Ekinci, etkinliğin Hazreti Eyyüp'ün çile çektiği yer olarak rivayet edilen makamda kılınacak cuma namazının ardından Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca okunacak sabır duasıyla sona ereceğini söyledi. Hazreti Eyyüp Peygamber sabrının günümüze kadar geldiğini ve kent halkının bu sabrını en iyi şekilde yaşadığını aktaran Ekinci, şunları kaydetti: "Hazreti Eyyüp Peygamber sabır timsali bir peygamberdir. Özellikle içinde bulunduğumuz bu coğrafya, gerek Suriye'deki olaylar gerekse ülkemizdeki olaylar sabrı ve bu etkinliği biraz daha anlamlı kılıyor. Bu vesile ile hem dışarıdan gelen sığınmacılara halkımızın gösterdiği sabır hem de sabrın sonunda alacağı ilahi anlamda mükafat noktasında güzel bir etkinlik olacak. Bizler bu sabrı sonuna kadar içimizde hissederek yaşayacağız. Burada bildiri yayınlayan çok değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Eyyübiye ilçesi gerçekten sabır timsali bir ilçedir." Dedi.

58 öğretim üyesinin katılımıyla ve 5 oturumdan oluşan sempozyum sonunda yayınlanacak bildirilerin bölge tarihine ışık tutacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!