'Reform Paketi'yle OSB sorunları çözülecek

Güncelleme Tarihi:

Reform Paketiyle OSB sorunları çözülecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 10:26

'Reform Paketi'yle OSB sorunları çözülecek

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (DHA)- ŞANLIURFA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Yunus Emre Aksu, 'Üretim Reform Paketi'nin hayata geçirilmesiyle birlikte OSB'de yaşanan sorunların çözüleceğini söyledi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Meclis Sanayi Komisyonu'nun onayladığı 'Üretim Reform Paketi'yle birlikte Şanlıurfa OSB’de yaşanan sorunlar çözüme kavuşacak. Sanayinin geliştirilmesi ve üreticinin desteklenmesi adına düzenlenen reform paketiyle birlikte Şanlıurfa OSB’de oluşan sorunların kısa sürece çözüme kavuşturacaklarını ifade eden OSB Müdürü Yunus Emre Aksu, şunları söyledi:
"Yerli sanayiyi ayağa kaldıracak üretimi, yatırımı artıracak Üretim Reform Paketinin, Sanayinin geliştirilmesi ve üreticinin desteklenmesi adına başarılı olacağına inanıyoruz. Üretim Reform Paketi ile birlikte, Türkiye’nin üretim kapasitesini artıracak, yerli üretimi kolaylaştıracak ve çalışma kapsamında imar kanunundan mera kanununa, sanayi sicil kanunundan, emlak vergisi kanununa, vergi usul kanunundan yapı denetim kanunu ve endüstri bölgeleri kanununa kadar yer alan maddeler, sanayimize ciddi anlamda olumlu bir şekilde yansıyacaktır. Üretim Reform Paketi, gerek Şanlıurfa OSB’de gerekse de Türkiye’nin dört bir yanında bulunan OSB’lerimizde yatırımların güçlendirilmesinin yanı sıra, sanayiden uzaklaşan sermayeyi de yeniden üretime kazandıracaktır. Yatırım sahibi iş adamlarımızın yıllardır beklediği sonuçların çözüme kavuşması sağlanacaktır. Sanayicilerimizin ödediği elektrik borçlarında TRT payının kaldırılması, hafta sonu çalışma izni alma zorunluluğuna son verilmesi, sanayi sicili almış sanayicilerden emlak vergisi alınmaması, şehir içinde kalan sanayi sitelerinin taşınması, enerji verimliliği gibi pek çok köklü düzenlemeyi beraberinde getirecektir."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!