"Kobani'de yaralananları kurşun altında aldık"

Güncelleme Tarihi:

Kobanide yaralananları kurşun altında aldık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2014 11:26

- Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap), terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında yaklaşık 3 aydır devam çatışmalarda yaralananlardan bin 334'ü Şanlıurfa'da tedavi altına alındı - Şanlıurfa Valisi Küçük: "Güvenlik güçleri ve sağlık ekiplerimiz her türlü tehlikeye, zorluğa ve tehdide rağmen o insanların hayatta kalmasını sağladı. Yaralıları kurşun altında alıp hastaneye getirdiler"

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - RAUF MALTAŞ - Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, güvenlik güçleri ve sağlık ekiplerinin, Kobani'deki (Ayn el Arap) çatışmalarda yaralanarak ateş hattındaki sınıra getirilen yaralıları, zor şartlara rağmen hastaneye götürdüğünü söyledi.

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında Kobani'de süren çatışmalar 90 güne yaklaştı. Kenti üç koldan kuşatan IŞİD, koalisyon güçlerinin hava bombardımanı, bölgeye gönderilen peşmerge güçleri ve Özgür Suriye Ordusu desteği sayesinde bazı stratejik noktalardan çekilmek zorunda kaldı.

Kobani'nin doğu ve iç kesimlerinde ise zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda yaralananların bazıları ise Türkiye'ye getiriliyor. 112 Acil Servis ekiplerince Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan alınan yaralılar, Suruç ve Şanlıurfa'daki hastanelere sevk ediliyor.

Haberin Devamı

Bölgede 3 aydır süren çatışmalarda yarananlardan bin 334'ü Şanlıurfa'daki hastanelerde tedavi edildi. Yaralılardan yaklaşık 100'ü müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

- "Kobanililere hastane tahsis ettik"

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaştan kaçarak kente gelenlerin sayısının 420 bine ulaştığını söyledi.

Türkiye'nin, özellikle Suriyeli Kürtlere de ciddi anlamda yardım sunmaya çalıştığını ifade eden Küçük, Suruç halkının da misafirlere kucak açtığını vurguladı.

Kobani'deki çatışmaların devam ettiğini anımsatan Küçük, "İlk günden itibaren misafirlerimize her türlü desteği sunmaya başladık. Bunun yanında çatışmalarda yaralanarak Türkiye'ye gelenlere sağlık hizmeti verdik. Suruç Devlet Hastanesini Kobani'den gelen sığınmacıların tedavisi için tahsis ettik. Çok sayıdaki yaralıyı Kobani'den aldık" dedi.

Küçük, yaralıların sınırdan alınmasının zorluğuna işaret etti.

Sınıra getirilen yaralıların ateş altında Türkiye'ye alındığını anlatan Küçük, "Güvenlik güçleri ve sağlık ekiplerimiz her türlü tehlikeye, zorluğa ve tehdide rağmen o insanların hayatta kalmasını sağladı. Yaralıları kurşun altında alıp hastaneye getirdiler. Kendi canlarını tehlikeye attılar. Bütün kamuoyu bunu biliyor, vicdanlı bütün insanlar bunun farkında. Çünkü yaralılardan yüzde 90'ı sayemizde hayata tutunmayı başardı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Küçük, Kobani'deki çatışmalarda sadece 2 peşmergenin yaralandığını ve tedavilerinin ardından Erbil'e gönderildiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!