Halfeti'de Koku Festivali

Güncelleme Tarihi:

Halfetide Koku Festivali
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 12:46

Halfeti'de Koku Festivali

Haberin Devamı

HALFETİ (Şanlıurfa), (DHA) - ŞANLIURFA'nın Halfeti ilçesinde düzenlenen Koku Festivaline katılanlar, çeşitli endemik bitkilerin bulunduğu parkurda doğa yürüyüşü yaptı.
Birecik Barajı nedeniyle bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesinin 'Sakin Şehir' ağına dahil ettiği ve karagülleriyle meşhur Halfeti'de, Koku Festivali düzenlendi. Bünyesinde barındırdığı tarihi ve turistlik güzelliklerinin yanı sıra; endemik tür olarak Haltefi’de yetişen karagül ve pek çok çiçek türünün yetiştiği ilçede bu yıl ilk kez düzenlenen festival kapsamında koku atölyeleri oluşturuldu ve koku parkurunda doğa yürüyüşü gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Kent Konseyi Başkanı Nihat Özdal, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından 'Sakin Şehir' ağına dahil edilen Halfeti'nin önemli bir turizm kenti olduğunu söyledi. Doğa güzellikleriyle insana huzur veren Halfeti'de bu yıl Koku Festivali düzenlediğini vurgulayan Özdal, şunları kaydetti:
"Karagül sadece Halfeti'de yetişiyor. Ülkemizde karagül diyoruz fakat dünyada 'Halfeti' gülü olarak biliniyor. Nokta endemik bir tür olan, her yıl sadece 8 gün açan ve dünyada sadece Halfeti'de bulunan ' Mezopotamya Sümbülü' gibi türler çok özel kokuları ile dikkat çekiyor. Festival sayesinde bu kokuları Halfeti'yi ziyaret etmesini beklediğimiz konuklarımız da tanısın istedik. Umarım bu çalışmalarımız kentin turizmine de önemli katkı sağlar."
Koku parkurunda doğa yürüyüşü yapanlar birbirinden güzel kokulu endemik bitkileri koklayarak görüntülemeye çalıştı.  
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!