Eğitim Sen Basın Açıklması

Güncelleme Tarihi:

Eğitim Sen Basın Açıklması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 16:42

EĞİTİM SEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşanan eğitim sıkıntıları masaya basın açıklamayla dile getirildi.
Siverek Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Bülent Kayadağ yaptığı açıklamada, "2015-2016 eğitim-öğretim yılına girerken eğitimin ve eğitimcilerin sorunları çözülememiş, yeni eğitim öğretim yılına da bu sorunlardan kaynaklı mağduriyetler yaşanarak girilmiştir. Tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de eğitim-öğretim sorunlar, sıkıntılar ve eksikliklerle başlamıştır" dedi.
Dönem başında eğitim öğretim planlamalarının ilgili mercilerce yapılamamasını eleştiren Kayadağ " Yapılan okullarda, eğitim-öğretime araç, gereç, alt yapı, yol, servis gibi eksikliklerle başlamışlardır. Özellikle ilçemiz kampüs okulları olarak yapılan Selimpınar civarındaki liselerimiz ciddi sorunlarla eğitim öğretime başlamıştır. Tehlikeli şehirlerarası ana yol üzerinde yapılmasına rağmen, okul servis yolu okulların açıldığı hafta alelacele yapılmaya çalışılmıştır. Ayrıca Kampüs liselerin şehir çöplüğünün hemen yanında yapılmış olmasından kaynaklı, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ciddi sağlık problemleri ile karşı karşıya kalma riski taşımaktadırlar. Eğitim-Sen olarak önerimiz bir an evvel şehir çöplüğünün daha uzak bir alana alınmasıdır. Öğretmen atamalarının MEB tarafından geç yapılması, okulların 2 hafta geç başlamasına neden olmuş, kurumlarımız öğretmen eksiklikleri ile eğitim-öğretime başlamış, yaşanan sıkıntılar daha da artmıştır. Çok ciddi gerekçeler taşımadan ilçemiz köylerine atanan öğretmenler, daha yeni atandıkları okullarını görmeden İlçe merkezinde görevlendirilmişler, köy okulları görevlendirme yapılacak öğretmenlerin dilekçelerinin alınması, değerlendirilmesi, onaylarının alınması ve görevlerine başlamaları sürecinde geçen yaklaşık 2 hafta boyunca yine öğretmensiz kalmıştır" diye konuştu.
Yaklaşık 1 aydır okulların açılmasına rağmen, birkaç taşıma merkezi dışında, müteahhitlerle taşıma sözleşmelerinin hala yapılmadığı iddia eden Kayadağ, "Taşıma ile taşınan binlerce öğrencinin mağduriyetinin devam ettiği aşikar olup, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu sorunu bir an evvel çözüme kavuşturması zaruridir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ve yapılacak olan bütün ihaleler de şeffaflığın sağlanması ve tüm kuşkuların bertaraf edilmesi Eğitim-Sen olarak talebimizdir. Ücretli Öğretmenlik başvurularının yeniden gözden geçirilip, puan üstünlüğüne ve öncelikli bölüm olan Eğitim Fakülteleri üzerinden adaletli bir görevlendirmenin yapılmasını talep ediyor ve yanlışlarını düzeltmelerini bekliyoruz. Okullarımızda “Toplum Yararına Çalışma Programı” kapsamında İş-Kur personeli çalıştırılması uygulamasına henüz başlanmamış olup, okul idarelerine bazı ilçelerde mükerrer başvuru yapıldığından dolayı yeniden listeleme yapılacağı, dolayısıyla bunun da seçimden sonraya kalacağı yönünde mesajlar gelmiştir. Bu durum zaten hijyenik olmayan okullarımızda ciddi sağlık sorunları doğuracaktır. Okullarımızda geçici, sigortasız ve ücreti velilerden karşılanmak üzere eleman alımına gidilmesine neden olacaktır. Dolayısı ile okul idaresi, öğretmen,veli arasında sıkıntılar doğuracaktır. İş-Kur personel alımının çabuklaştırılması, oluşabilecek bu sorunları ortadan kaldıracaktır. Özel okullara teşvik amacıyla, öğrenci başına 3250 TL den başlayan oranlarla para aktarılırken, devlet okullarında ise velilerden katkı parası adı altında, yasal olmayan bir şekilde toplanan paralarla veliler, öğretmenler ve idareciler zor durumda bırakılarak, okullar idame ettirilmeye çalışılmaktadır. Eğitim-Sen olarak devlet okullarına da yeterli ödeneğin ayrılması talebimizdir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tüm okulları ziyaret ve denetimlerde yetersiz kalmakta, okulda yaşanan sorunlar hakkında yeterli bilgiye sahip olamamaktadır. Düzenli periyotlarla ilgili Şube Müdürlerinin okulları ziyaret etmeleri, okul idaresi ve öğretmenlerle görüş alış verişinde bulunulması, sorunların çözümünde faydalı olacaktır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün tüm STK ve Sendikalara eşit ve tarafsız yaklaşması, ilçemizle ilgili eğitim ve sosyal sorunların çözümü noktasında işbirliği sağlanması ve birlikte çözümler üretilmesini sağlayacaktır. Tüm saymış olduğumuz sorun ve önerilere rağmen 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının tüm öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz için mutlu, verimli ve sağlıklı geçmesini dileriz" şeklinde konuştu
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!