Diyaliz hastalarına sazlı sözlü motivasyon

Güncelleme Tarihi:

Diyaliz hastalarına sazlı sözlü motivasyon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2018 16:39

Diyaliz hastalarına sazlı sözlü motivasyon

Haberin Devamı

ŞANLIURFA,(DHA) - ŞANILURFA'nın Birecik Devlet Hastanesi'nde böbrek hastalarına moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak amacıyla diyaliz ünitesinde saz ve ney eşliğinde tedavi görüyor.  
Birecik Devlet Hastanesinde tedavi görenn diyaliz hastalarına yönelik olarak Halk Eğitim Merkezi ile koordineli müzik dinletisi düzenleniyor. Kronik böbrek hastalarının haftada en az iki gün boyunca hastaneye gelmeleri ve ortalama 3 saat gibi bir zaman dilimi boyunca diyaliz makinelerine bağlanmaları nedeniyle moral çöküntüsü yaşayan diyaliz hastalarının moralini yüksek tutmak amacıyla  bağlama ve ney eşliğinde müzik dinletisi serviste yapılıyor. Hastane psikologları tarafından gözlemlenen diyaliz hastalarının makineye bağlı bulundukları sırada depresyona girdikleri gözlemlenmesi üzerine hastaların moral ve motivasyonunun artırılması için müzik dinletisi yapılması kararlaştırıldı.Sazlı sözlü müzik dinletisiyle bağlı bulundukları diyaliz makinesinden moral bulmuş bir şekilde çıktıklarını aktaran Birecik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mahmut Toprak, yaptığı açıklamada hastanenin diyaliz servisinde tedavi gören kronik böbrek hastalarının haftanın 2 gün diyaliz makinesine bağlanarak tedavi gördüğünü söyledi. Etkinliği İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü desteğiyle düzenlediklerini ifade eden Toprak, şunları kaydetti:
"Hastanemiz diyaliz servisinde iki gün boyunca gerçekleşen etkinliğimizin amacı kronik hastalığın yaratmış olduğu olumsuz duygu durumdan hastalarımızı uzaklaştırmak. Bağlama ve Ney, darbuka ve bağlama eşliğinde evrensel bir payda olan müzikte onları buluşturup, tedaviye ve hastane ortamına karşı pozitif bir bakış açısı kazandırmak.Ayrıca hastane personelleri ile olan ilişkiyi ve işbirliğini güçlendirilmesi planlanmıştır. Etkinliğin sonucunda hastalarımızın birbirleriyle olan iletişimlerinin arttığı, hastane personelleri ile olan ilişkilerinin ve ifadelerin daha yapıcı olmaya başladığı gözlendi. Bu gibi etkinliklerin daha sık yapılması yönünde talepler aldık."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!