Bilim şenliğine katılan 300 öğrenci Harran'ı gezdi

Güncelleme Tarihi:

Bilim şenliğine katılan 300 öğrenci Harranı gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2017 12:59

Bilim şenliğine katılan 300 öğrenci Harran'ı gezdi

Haberin Devamı

HARRAN (Şanlıurfa), (DHA)- ŞANLIURFA'da 19 Ekimde düzenlenecek olan TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği projesi kapsamında 300 öğrenci dünyanın en eski üniversitesi olan Harran Üniversitesi'nin sit alanını gezdi.
Şanlıurfa'da 19-21 Ekim tarihinde TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği öncesi 300 öğrenci Harran İlçesi'ni gezdi. Dünyanın ilk eğitim ve bilim merkezlerinden biri olarak kabul edilen Harran’daki tarihi sit alanları gezen öğrenciler, kazı görevlilerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin tarihi gezisine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, ŞUTB Başkanı Mehmet Kaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan da eşlik etti. Öğrencilerin Harran gezisiyle ilgili açıklamada bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği kapsamında Harran gezisi sebebiyle burada bulunuyoruz. Harran ilçemiz tarihteki yeri itibariyle aslında bir açık hava bilim merkezi şeklindedir. Yapılan kazı çalışmalarında bir çok esere, bir çok bilim adamının, ilim adamın, alimin izlerine rastlanılıyor. Zaten burası Sabit bin Kurra’nın, El Battani’nin, Cabir El Hayyan’ın memleketi. Bir çok bilim, gerek kimyada, gerek astronomide, gerek matematikte, sanatta bir çok bilim adamının 7’inci, 8’inci yüzyıllarda yetiştiren, dünyaya mal eden bir şehir. Biz de atamızın izindeyiz. Gelenekten geleceğe doğru gençlerimizi yürütmek istiyoruz. Şanlıurfa tarihi bilim açısından bur kadar zenginken inşallah geleceği de bilim açısından aydınlık olur” şeklinde konuştu.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı TÜBİTAK, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Karacadağ Kalkınma Ajansının desteklediği TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği, Türkiye genelinden çok sayıda bilim meraklısını Şanlıurfa’da buluşturacak. Başta Şanlıurfa gençliğinde bilim heyecanını uyandırmak ve bilimsel çalışmalara katılımı teşvik edebilmek amacıyla düzenlenecek şenlik, Turgut Özal Parkında gerçekleştirilecek.Mühendislik, sanat, coğrafya, matematik, teknoloji tasarım, robotik kodlama, fen bilimleri, Türkçe, İngilizce, astronomi, geometri ile birlikte 7’si astronomi olmak üzere 20 farklı atölyede her yaştan on binlerce bilim meraklısını aynı çatı altında buluşturacak olan TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği, geleceğin bilim insanlarına da ışık tutacağı kaydedildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!