Arap’lardan Çözüm Süreci Desteği

Güncelleme Tarihi:

Arap’lardan Çözüm Süreci Desteği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 15:31

arap der başkanı şükrü kırboğa

Araplar Derneği (ARAP-DER) Başkanı Şükrü Kırboğa, çözüm sürecine sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.
ARAP-DER Başkanı Kırboğa, Türkiye’de uzun yıllardan beri devam eden Kürt sorununu çözmeye yönelik başlatılan çözüm sürecinin yanlarında olduklarını ifade etti. Başlatılan çözüm sürecinin devam etmesi gerektiği belirten ARAP-DER Başkanı Şükrü Kırboğa, tarihi fırsatın değerlendirmesi gerektiğini kaydetti. Son günlerde artan terör olaylarının ardından birçok sivil toplum kuruluşu, çatışmasızlık ortamlarının oluşturulması için siyasetçileri göreve davet etti. Kan ve gözyaşının hiç kimseye bir fayda getirmeyeceğine dikkat çeken
Kırboğa, bütün kesimlerden fedakarlık beklediklerini ifade etti. Kırboğa, şöyle konuştu:
”3 yıla yakın bir süredir şehit haberi almadık, ocaklara ateş düşmedi. Bu durum değerlendirilmesi gereken tarihi bir fırsattır. HDP ve taraftarlarının bu fırsatı değerlendirmeleri gerekiyor. Geçmiş tarihlerde İngiltere dahi kendi içerisindeki bu tür sorunu çözmüştür. Bir takım fedakarlıklar yapılarak bu tür sorunlar çözülmüştür. Eğer Selahattin Demirtaş, fedakarlık göstermezse bu işin uzun süreceğini düşünüyorum. Kürt halkı, bizler gibi Araplar, Türkler gibi Türkiye’de yaşayan 77 milyon olarak fedakarlık bekliyoruz. Ölümler dursun, katliam dursun. Biz ateş çemberi içerisindeyiz. Bunun bilince olmalıyız. Selahattin Eyyübi’nin torunlarına yakışan budur. Başka türlüsü onlara yakışmaz. Tarih onları kara listeye alır, onlarla ilgili iyi şeyler yazmaz.”
Öte yandan çözüm süreci kapsamında oluşturulan "Akil İnsanlar Heyeti"nde yer alan bazı üyelerin katılımıyla yapılan toplantının ardından hazırlanan ortak metinde, "Derhal silahlar susmalı, mutlak çatışmasızlık haline dönülmelidir" ifadelerine yer verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!