Zihinsel engelli çocuklara "model uçak" eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Zihinsel engelli çocuklara model uçak eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 11:24

- Samsun'da "Şehirde Engelli Yok Projesi'' kapsamında zihinsel engelli çocuklar model uçak yapıyor - Model uçak eğitmeni Bayraktar: - "Zihinsel engelli çocuklara model uçak yaptırarak hem rehabilitasyonlarını hem de sosyalleşmelerini sağlıyoruz"

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - Samsun'da "Şehirde Engelli Yok" Projesi kapsamında zihinsel engelli çocuklar maket uçak yaparak rehabilite ediliyor.

Samsun Zafer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde zihinsel engelli çocuklara maket uçak kursu veriliyor. Projeyle zihinsel engelli çocukların günlük yaşama katılmaları ve üretime destek sağlamaları amaçlanıyor.

Model uçak eğitmeni Merve Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zihinsel engelli çocukların model uçak kursuyla topluma kazandırıldığını söyledi.

Bayraktar, projeye 6 kurumun destek verdiğini belirterek, "Zihinsel engelli çocuklara model uçak yaptırarak hem rehabilitasyonlarını hem de sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Model uçak yapımı konusunda üniversite öğrencileri de engelli çocuklara yardımcı oluyor. Çocuklar çok çabuk sıkılabiliyor, sıkılmalarını önlemek ve model uçak yapımına konsantrasyonlarını sağlamak için kurs aralarında şarkı söylüyoruz ve bu şarkılara da onların katılmasını sağlıyoruz. Böylece sıkılmadan model uçak yapabiliyorlar" diye konuştu.

Haberin Devamı

- "Uçakları kazanca çevirebilirler"

Kursu tamamlayan öğrencilere sertifika verildiğini ifade eden Bayraktar, katılımcılardan model uçaklarını başarılı bir şekilde tamamladıklarını söyledi.

Bayraktar, bu çalışmalardaki amaçlarının engelleri kaldırmak olduğunu vurgulayarak, "Bu projeye başlarken de sloganımız 'engelleri kaldırmak'tı. Kursumuz da oldukça yararlı geçiyor. Öğrencilerimiz isterse bunu kazanca çevirebilir. Model uçak üretimi yaparak aile bütçesine katkı vermek için bunları satabilirler ya da model uçak kursu eğitimi aldığı için bir üst seviyeye yani flamingo model uçak yapımı eğitimi alabilirler."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!