Vaka rastlanılmayan huzurevinde üst düzey önlem

Güncelleme Tarihi:

Vaka rastlanılmayan huzurevinde üst düzey önlem
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2020 15:20

Vaka rastlanılmayan huzurevinde üst düzey önlem

Haberin Devamı

Zeynep Irmak ÖCAL/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Büyükşehir Belediyesi’nin, koronovirüs tedbirleri kapsamında Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde uyguladığı önlemler sayesinde herhangi bir vakaya rastlanmadı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, koronovirüs tedbirleri kapsamda Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde önlemler aldı. Mart ayından itibaren ziyaretçi yasağı olan bakım evinde, sabit vardiyalı çalışma sistemi uygulandı. Düzenli ateş ve sağlık takibinin yanı sıra dezenfeksiyon çalışmaları da yapıldı. 59 kişinin kaldığı Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bu süreçte herhangi bir vakaya da rastlanmadı.

‘DÜZENLİ OLARAK TEST UYGULANDI’

Virüsün Türkiye'de ilk görüldüğü anlardan itibaren huzurevini karantina altına aldıklarını dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Huzurevi sakinlerimizin sağlığı için tedbirleri en üst seviyeye çıkardık. Çalışanların taşıyıcı olarak yaşlılara hastalık bulaştırmaması için 14'er günlük periyotla çalışma düzenine geçildi. Böylece personelimiz 14 gün boyunca hizmet ettiği yaşlılarla birlikte aynı yerde kaldı. Personelimize huzurevine girişinden iki gün öncesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından korona testleri düzenli olarak uygulandı. Burada kalan sakinlerimiz KOAH, tansiyon ve kalp hastası. Risk grubu en yüksek hastalıklar. En küçük detaya bile dikkat ederek aldığımız önlemlerle ne personelimizde ne de huzurevi sakinlerine yapılan testlerde tek bir pozitif vaka görülmedi" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!