TURMEPA'dan ilkokul öğrencilerine çevre bilinci eğitimi

Güncelleme Tarihi:

TURMEPAdan ilkokul öğrencilerine çevre bilinci eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 11:42

TURMEPA'dan ilkokul öğrencilerine çevre bilinci eğitimi

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN'da Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) tarafından 5 Haziran Çevre Günü etkinliği kapsamında ilkokul öğrencilerine deniz eko sistemi ve doğayla ilgili bilgi verildi. Çocuklarla birlikte sahil temizliği yapıldı.

TURMEPA'nın Samsun Kıyı ve Deniz İnceleme Merkezi'ni ziyaret eden Tekkeköy İlçesi Kutlukent Şehit Uğur Birinci İlkokulu öğrencileri, burada keyifli bir gün geçirdi. 30 öğrenciye merkezde çeşitli etkinlikler ve oyunlarla doğa ve çevre bilinci aşılandı. Çuval yarışı, parmak boyası, seksek, oyun halısı gibi çeşitli oyunlar oynayan çocuklar daha sonra da afiş tasarımı yaptı. Top oynayıp ip atlayan ilkokul öğrecileri, gönüllerince eğlendi.
Daha sonra TURMEPA görevlileri ile birlikte Atakum İlçesi Ömürevleri Çobanlı İskelesi'nde geçen öğrenciler, burada sahil temizliği yaptı. Ardından da Kurupelit Marina'ya giderek burada 3 dalgıç tarafından yapılan dip temizliğini takip etti. Denizden çıkan çöpleri inceleyen çocuklara deniz oko sistemi ve doğayla ilgili bilgiler verildi. Denizden çıkan atıklar daha sonra belediye ekiplerine teslim edildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!