Türkiye-rusya Krizi, Çiftçileri Olumsuz Etkileyecek

Güncelleme Tarihi:

Türkiye-rusya Krizi, Çiftçileri Olumsuz Etkileyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 17:28

SAMSUN ZİRAAT ODASI BAŞKANI HASAN TÜTÜNCÜ, “SON ZAMANDA YAŞANAN SIKINTILAR ÇİFTÇİLERİMİZİ OLUMSUZ DERECEDE ETKİLEYECEK” DEDİ.

Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, Türkiye ve Rusya arasındaki krizin çiftçileri olumsuz etkileyebileceğini söyledi.
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak düşürme krizinin ardından iki ülke arasında ihracat ve ithalat olumsuz etkilendi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizinin tüm bölgeler olduğu gibi Karadeniz’i de etkilediğini belirterek, “Bu süreçten önce Rusya ile Türkiye arasında ihracat ve ithalatımız çok iyi bir seviyedeydi. Narenciye ve kuru gıda alanında Rusya’ya devamlı ihracatta bulunuyorduk. Son zamanda yaşanan sıkıntılar çiftçilerimizi olumsuz derecede etkileyecek. Rusya ile en büyük alışverişimiz tarım ürünleri ve buğday üzerineydi. Türkiye’deki buğday açığının hepsini Rusya’dan karşılıyorduk. Domates, salatalık, mandalina ihracatında Rusya ön sıralarda yer alıyordu. Ama bu sıralarda tamamen sıkıntı içerisindeyiz. Üreticimizin üretmiş olduğu ürünleri, iç piyasada tüketimine gidiyoruz. Bu da fiyatların aşağıya düşmesine sebep oluyor. İnşallah en kısa zamanda bu krizin bitmesini umut ediyoruz. Hükümetin de krizin aşılması yönünde çalışmaları var” dedi.
“SAMSUN VE SOÇİ LİMANI DEVAMLI HAREKET HALİNDEYDİ”
Kriz öncesinde Samsun ve Soçi limanının devamlı etkileşim halinde olduğunu belirten Tütüncü, “Bu kriz Samsun’u da olumsuz etkiledi. Samsun ve Rusya’daki Soçi limanı devamlı hareket halindeydi. Rusya-Samsun arasında turizm seferleri düzenlenecekti. Bunların hepsi şu anda askıya alınmış durumda. Samsun’dan Rusya’ya öncelikli olarak elma, mandalina, domates ve salatalık ihraç ediyorduk. Bunların karşılığı olarak da Rusya’dan buğday alıyorduk. Bu durum ileride de böyle devam eder diye umut ediyorum. Bu kriz umarım kısa zamanda aşılır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!