Sudan’dan OMÜ’ye Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Sudan’dan OMÜ’ye Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2015 13:17

SUDAN’IN BAŞKENTİ HARTUM’DA BULUNAN SHENDİ ÜNİVERSİTESİ’NİN REKTÖRÜ DR. AHMED MOHAMED İBRAHİM VE FEN VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANI DR. HASSAN ELOMİN ELKHİDR ATTA ELMNANN, REKTÖR PROF. DR. HÜSEYİN AKAN’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.

Sudan’ın başkenti Hartum’da bulunan Shendi Üniversitesi’nin Rektörü Dr. Ahmed Mohamed İbrahim ve Fen ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Dr. Hassan Elomin Elkhidr Atta Elmnann, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Kaplan ve Prof. Dr. Bünyamin Şahin de hazır bulundu. Ziyaret hakkında kısaca bilgi veren Prof. Dr. Süleyman Kaplan, “Daha evvel Sudan’da Shendi Üniversitesi ile ikili antlaşmalar kapsamında Mevlana Protokolü imzaladık. Şu an yine ikili antlaşmalar kapsamında kendileri üniversitemizi ziyaret ediyorlar. Özellikle Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve diğer fakülteler ile işbirliği içinde geliştireceğimiz çalışmaları bizimle paylaşmak için ziyaretimize geldiler. İşbirliğimizi nasıl arttırabilirizi değerlendireceğiz” dedi.
Ziyaret sonrası Prof. Dr. Hüseyin Akan, Shendi Üniversitesi Rektörü Dr. Ahmed Mohamed İbrahim’e sembolik bir hediye takdim etti.
Makam ziyareti sonrası konuklar Ondokuz Mayıs Üniversitesi Enstitü Müdürleri ve Fakültelerin Dekanları yapılan yönetim kurulu toplantısında ikili işbirliği kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında dekanlardan ve öğretim üyelerinden bilgi aldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile ilgili kısa bir tanıtım sunusu da seyreden misafirler soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda işbirliğinin geliştirilmesi için yapılması gerekenleri konuştular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!