Samsun’un açık deniz fatihi

Güncelleme Tarihi:

Samsun’un açık deniz fatihi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2016 11:21

Samsun’un açık deniz fatihi

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - KİMYA öğretmeni 51 yaşındaki Menderes Eskiçırak, katıldığı ulusal ve uluslararası açık deniz yüzme yarışlarında Samsun’u başarıyla temsil ediyor. Aldığı dereceler ve ödüllerle gençlere örnek olan Menderes Eskiçırak, “Amacım gençlere yüzmeyi sevdirmek. Onlara örnek olmak” dedi.



Samsun’da yaşayan kimya öğretmeni Menderes Eskiçırak, yüzmeye olan tutkusu ve başarısıyla dikkat çekiyor. Daha önce İngiltere-Fransa arasındaki Manş denizini yüzerek geçen, bir çok kez İstanbul ve Çanakkale Boğazı ile Yunan Adası Meis’ten Kaş’a kadar yüzen Menderes Eskiçırak, katıldığı her ulusal ve uluslararası önemli başarılara imza attı. Menderes Eskiçırak, geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Müdürlüğü ve Spor A.Ş. işbirliğinde düzenlenen dragon bot ve açık yüzme yarışlarında 200 sporcu arasında 2000 metrelik mesafeyi 23.55 dakikalık dereceyle yüzerek genel klasmanda 9’ncu, kendi yaş kategorisinde de üçüncü olarak önemli bir başarı elde etti.



Dün de Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçen öğretmen, yine Samsun’u başarıyla temsil etti. Çanakkale Rotary Kulübü tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 30’ncusu yapılan ’Boğazı Yüzerek Geçme Yarışması’nda da boy gösterdi. 15 ayrı ülkeden 455 sporcunun katıldığı yarışmada 6.5 kilometrelik mesafesi 59.42’lik dereceyle geçen Menderes Eskiçırak, genel klasmanda 79’ncu kendi yaş kategorisinde de 6’ncı oldu.



Samsun’u başarıyla temsil etmenin onurunu ve gururunu yaşadığını ifade eden Menderes Eskiçırak, “Amacım gençlere yüzmeyi sevdirmek. Öğrencilerime örnek olmak. Katıldığım her yarışmaya kendi imkanlarımla gidiyorum. Bütün sporcular, sponsorlarının desteği ile yarışmalara katılırken ben hem şehrimi hem de öğrencilerime örnek olmak adına kendi imkanlarımla yarışıyorum. Elimden geldiğince de ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmak istiyorum” dedi.



Çocukların yüzme öğrenmesini çok önemsediğini ifade eden Menderes Eskiçırak, “Ailelerin de çocuklarını bu anlamda desteklemeleri ve onları yüzme kurslarıyla tanıştırmaları çok önemli” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!