Samsunspor'un yapılacak Anıtı belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Samsunsporun yapılacak Anıtı belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 14:49

Samsunspor'un yapılacak Anıtı belli oldu

Haberin Devamı

Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA) - CANİK Belediyesi, Samsunspor’un 20 Ocak 1989 yılında geçirdiği trafik kazasında yaşamlarını yitiren futbolcu ve teknik direktör Nuri Asan’ın anısını yaşatmak amacıyla yapılacak olan 'Samsunspor 20 Ocak Anıtı' ile ilgili yaptığı anketi sonuçlandı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bu anıtı yaparak 28 yıldır yapılamayan sürekli de eleştiri aldığımız bu sorunu ortadan kaldıracağız" dedi.

Samsunspor’un 20 Ocak 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken Havza yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatlarını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ile şoför Asım Özkan’ın hatıraları Canik Belediyesi'nin Havza İlçesi'nde ki kaza yerinde yapacağı 'Samsunspor 20 Ocak Anıtı' ile yaşatacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Belediye Meclisi'nin 02 Ocak 2017 tarihli meclis toplantısında aldığı karar ile anıt yapımı için start verdiklerini belirterek, "Bu anıtı yaparak 28 yıldır yapılamayan sürekli de eleştiri aldığımız bu sorunu ortadan kaldıracağız. Güzel bir anıt çalışması başlattık. Biliyorsunuz ki 20 Ocak’ta bunun açıklamasını yapmıştık. Ama onun öncesinde 2 Ocak’ta meclis kararını almıştık. Biz 2017 yılının 2 Ocak’ında anıt yapmanın kararını meclisten geçirerek, 20 Ocak’ta da bu işi sizlerle paylaşarak yolumuza devam ettik. Oylama sonucunda 3 numaralı olan anıt birinci geldi. Bizim gönlümüzde olan değil, milletin gönlünde olan ve arzu ettiği anıtı gerçekleştireceğiz. Karayolları 7'nci Bölge Müdürlüğü’ne başvurumuzu yaptık. Onlardan da olumlu görüşünü aldık. Yani anıt yapılacak olan yerin bize satılması için Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazdık. Bölge Müdürlüğü de yazıyı Genel Müdürlükleri'ne gönderdi ve cevap gelmesini bekliyoruz. Cevap geldikten sonra ve ihalesini yaptıktan sonra 60 günde anıtı tamamlayacağız. Anıtın zemin ile tepe yüksekliği olayın tarihine atfen 1989 santimetre olacak" dedi.

Toplantıya ayrıca Samsunspor'ın eski Kulüp Başkanı Emin Kar, Samsunspor’un eski oyuncu Celil Sağır, MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan ve basın mensupları katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!