Samsun’da okul öncesi, servis sürücüleri ve velilere uyarı

Güncelleme Tarihi:

Samsun’da okul öncesi, servis sürücüleri ve velilere uyarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2019 15:53

Samsun’da okul öncesi, servis sürücüleri ve velilere uyarı

Haberin Devamı

Tolga BİRGÜCÜ/SAMSUN, (DHA) - TÜRKİYE Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, başlayacak yeni eğitim-öğretim döneminde kentte 870 okul servisinin trafiğe çıkacağını hatırlatarak, sürücüler, veliler ve okul idarecilerine uyarılarda bulundu.

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TTKÖD) Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, pazartesi günü başlayacak 2019-2020 eğitim-öğretim dönemi için sürücülerin yanı sıra öğrenci velileri, okul idarecileri ve öğretmenlere bir dizi uyarılarda bulundu. Yeni eğitim-öğretim döneminde kentte 870 okul servisinin trafiğe çıkacağını hatırlatan Kavuran, “Okulların açılmasıyla birlikte 870 okul servis aracı trafiğe katılacak. Sabah, öğlen ve akşam saatlerinde trafik sıkışmaları yaşanacaktır. Çocuklarımızın okullarına rahat bir şekilde gidip gelebilmeleri açısından vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri hem kendileri açısından hem de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın rahat bir şekilde okullarına gidip gelmeleri sağlanmış olacaktır” diye konuştu.

ÖĞRENCİ VELİLERİNİ UYARDI
Velilere seslenen Dursun Kavuran, “Çocuklarınızı vermiş olduğunuz servislerin okul servis yönetmeliğine uygun olup olmadığını sürücülerin çocuklarımıza karşı davranışlarını mutlaka kontrol edip, gördüğünüz aksaklıkları Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bildiriniz. Ayrıca servis ücretleri UKOME’nin vermiş olduğu rayiç bedelinin dışında ödeme yapmayınız” dedi.

'ÖRNEK SÜRÜCÜ OLMANIZ GEREKMEKTEDİR'
Diğer yandan servis sürücülerine de uyarılarda bulunan Kavuran, “Araçlarınızın okul servisleri yönetmeliğine uygun olması aynı zamanda rehber öğretmenlerimizin de görevlerini çok iyi bilmeleri gerekmektedir. Sizler çok kutsal bir görev yapmaktasınız. Evlerinden almış olduğunuz öğrencilere bir baba, bir anne, bir öğretmen gibi davranmak zorundasınız. Kılık kıyafetinizle konuşmalarınızla tavır ve davranışlarınızla aynı zamanda sizin ve çocuklarımızın can güvenliği açısından örnek bir davranış sergilemek zorundasınız. Ayrıca trafik kurallarına uyarak topluma karşıda örnek bir sürücü olmanız gerekmektedir” ifadelerinde bulundu.
“Öğrencilerimizin okula geliş ve gidişlerinde okul bahçelerinde servislerin indirme ve bindirme yapmalarına çocuklarımızın can güvenliği açısından müdahale edilmelidir” diyerek okul idarecileri ve öğretmenleri de uyaran Dursun Kavuran, yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı ve uğurlu olmasını da temenni etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!