Samsun Valisi Şahin : Devir hız devri

Güncelleme Tarihi:

Samsun Valisi Şahin : Devir hız devri
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 15:01

Samsun Valisi Şahin : Devir hız devri

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN Valisi İbrahim Şahin, Başbakan Binali Yıldırım'ın dün Amasya mitinginde hızlı tren sözü verdiğini hatırlatarak, "Başbakanımız konuşmasında, Ankara, Çorum, Amasya ve Samsun hattında hızlı tren yapılacağı müjdesini verdi. Bu gerçekten çok sevindirici bir haberdir. Devir hız devri, bir saat on dakikaya günübirlik Samsun’dan Ankara’ya gidip geri gelinebilecektir" dedi.



Samsun Valisi İbrahim Şahin, Sevgi Kafe’de sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarının buluştuğu geleneksel olarak her ay düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz kahvaltıda yaptığı konuşmasında, “Ülkemiz bulunduğu coğrafya nedeniyle güçlü olmak zorundadır. Kişi başına düşen milli gelirin 20 bin dolarlara çıkarması gereken bir ülke olmamız gerektiğini 15 Temmuz’dan sonra anladık. Çevremizdeki ülkelerle olan ilişkilerimiz, NATO müttefikimiz olan Amerika’nın Suriye ve Irak’taki tutum ve davranışlarından ancak güçlü bir ülke olarak bu coğrafyada konumumuzu muhafaza edebiliriz. Böyle olursak çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakabiliriz. Son 1 yıldaki en güzel gelişmenin bu bilincin insanlarda oluştuğuna inanmamdır. Biz çevremizdeki ülkelerle iyi olamıyorsak kendi ayaklarımız üzerinde durmamız gerektiğini 15 Temmuz kadar bize öğretecek başka bir olay yoktur. O yüzden her olaydan çıkacak bir hayır vardır. 15 Temmuz böyle bir sonuç oluşturdu” dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, "Biz bürokrasi kimliğimizle çok dikkatli bir yerde konumlanmamız gerekiyor. Tarafsız ve objektif olmamız gerekiyor. Dün Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ı Merzifon Havalimanı'nda karşıladık. Kendileriyle on beş yıllık bir geçmişimiz var. Dönmek için izin istedik. Fakat kendisi bizim de Amasya’ya gelmemizi istedi. Otobüse bindiğimizde Sayın Milli Eğitim Bakanımız ile konuşma fırsatım oldu. Sayın Bakanımızı Medikal Aletler Meslek Lisesi ile ilgili Samsun’a davet ettik. Eğer biz gelişmiş ülkeler seviyesine çıkacaksak çok iyi eğitim vermemiz gerekiyor. Bunun yöntemi de okul, eğitim, öğretmen, aile, bunları bir araya getirebilirsek başarılı oluruz. Dün Amasya mitingini uzaktan izleme fırsatı bulduk. Sayın Başbakanımız konuşmasında, Ankara, Çorum, Amasya ve Samsun hattında hızlı tren yapılacağı müjdesini verdi. Bu gerçekten çok sevindirici bir haberdir. Devir hız devri, bir saat on dakikaya günübirlik Samsun’dan Ankara’ya gidip geri gelinebilecektir. Bu hem şehirdeki dinamikleri harekete geçirecek, hem de ticareti çok önemli noktalara getirecektir. Bu kahvaltıda bir araya gelmemiz çok önemlidir. Şehrimize sınıf atlatıyor ve daha üst noktaya taşıyor. Bir atasözü vardır. ‘Kullanılmayan yollarda dikenli otlar biter’ diye. Onun için sıkça bir araya gelmenin güzelliğini en azından bu vesileyle yaşıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kahvaltı programına ayrıca, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Coşkun Öncel, Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu, sivil toplum temsilcileri ve iş adamları katıldı.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!