Sami, organlarıyla can ve ışık olacak

Güncelleme Tarihi:

Sami, organlarıyla can ve ışık olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 11:46

Sami, organlarıyla can ve ışık olacak

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da tartıştığı kişi tarafından başından vurulan ve tedaviye alındığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Sami Ergün'ün ailesi organlarını bağışladı. Ameliyatla alınan 2 böbrek ve 2 kornea Samsun'da, karaciğer ise Erzurum'daki hastalara nakledilecek.  
İlkadım İlçesi Adalet Mahallesi'nde 4 gün önce Sami Ergün, aralarında husumet bulunan tartıştığı Ömür D. tarafından tabanca ile başından vuruldu. Ağır yaralanan Sami Ergün, Atasam Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Ergün'ün dün beyin ölümü gerçekteşti. Sami Ergün'ün annesi Yeter ve babası Süleyman Ergün, oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı. Bu sabaha karşı Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nden gelen iki doktor ekibi özel hastaneye geldi. Sami Ergün'ün ameliyatla alınan karaciğeri Erzurum'a gönderildi. 2 böbrek ve 2 korneanın ise OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılacak ameliyatlarla hastalara nakledileceği belirtildi. 
Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından görevli doktorların aile görüştüğünü belirterek "Görevli doktorlarımız, bu kardeşimizin hem annesi hem babası hem diğer yakınları ile görüştüler. Kendileri çok olumlu bir yaklaşımda bulundular. Hatta kardeşimizin annesi kendisinin de organ bağışında bulunmayı düşündüğünü ancak oğlu için böyle bir durumla karşılaştıklarını söylemiş. Tabi çok zor bir karar. Kendilerine fedakarca, zor bir karar vererek örnek bir davranışta bulundukları için teşekkür ediyoruz. Kardeşimize de Allah'tan rahmet diliyoruz. Organları almak için yapılan ameliyat saat 06.00 sıralarında tamamlandı. Ekipler organları nakletmek üzere hastanelere götürdü. Yapılacak nakil ameliyatları ile bu genç kardeşimizden alınan organlar 5 kişiye yeni bir hayat verecek" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!