Şahinkaya Kanyonu'na ilgi

Güncelleme Tarihi:

Şahinkaya Kanyonuna ilgi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2017 09:39

Şahinkaya Kanyonu'na ilgi

Haberin Devamı

Hakan AKGÜN/VEZİRKÖPRÜ(Samsun), (DHA) - SAMSUN'un Vezirköprü İlçesi'nde bulunan Şahinkaya Kanyonu, doğal güzelliği ile ziyaretçi akınına uğruyor. Tatilci ve turistlerin yanı sıra andrenalin tutkunu sporcuların da sık sık ziyaret ettiği kanyon, görenleri etkiliyor.
Kızılırmak üzerinde bulunan ve 1.5 kilometre uzunluğundaki Türkiye'nin ikinci büyük su kanyonu yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Altınkaya Barajı üzerindeki Şahinkaya Kanyonu, özellikle de doğa ve kano tutkunu gençlerin yeni gözdesi oldu. Turistler, doğa yürüyüşü ve kano yaparak eşsiz güzelliğin tadını çıkarıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi de yaptığı yatırımlarla bölgenin bir turizm merkezi olması için çalışma yürütüyor. Türkiye’de az sayıda bulunan ve adını şahin kuşlarının yuvalanmasından alan Şahinkaya Kanyonu'na yapılan turizm yatırımları ilçeyi turizmde gözde alanlardan biri haline getirdi. 'Samsunum-3' gemisi ile kanyonda başlatılan turlar tatilci ve turistlerin ilgi odağı oldu.
Şahinkaya Kanyonu'nun sadece Samsun değil Türkiye için önemli bir değer olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şöyle dedi:
"Şahinkaya Kanyonu'nu turizme kazandırdık ve şu an yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. İstanbul Boğazı'nın derinliğinin 2-3 katı bir derinliğe sahip. Masmavi suların sarp kayalıklar arasında kendine yol bulduğu bu gizemli alan heybetiyle bizi olduğu gibi herkesi büyülüyor."
Base Jump (gökdelen, köprü, kule, vadi gibi yüksek yerlerden serbest atlayış), slackline (İki nokta arasında gerili bir ip üzerinde dengede hareket etme etkinliği), highline (Yüksekteki hat), kaya tırmanışı, kano, sup ve paramotor sporlarının yapılabilmesine olanak sağlayan ekstrem sporların yapıldığı kanyon, büyük ilgi görüyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!