Rektör Bilgiç’ten Samsun TSO’ya ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Rektör Bilgiç’ten Samsun TSO’ya ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 14:55

Rektör Bilgiç’ten Samsun TSO’ya ziyaret

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) – SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makanmında ziyaret etti. Ziyarette, Samsun sanayisi ve ticaretinin daha ileri seviyelere taşınması için iki kurum arasında iş birliği içinde gerçekleştirilebilecek projeler görüşüldü.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’na iadeyi ziyarette bulundu. Samsun sanayisi ve ticaretinin daha ileri seviyelere taşınması için iki kurum arasında iş birliği içinde gerçekleştirilebilecek projelerin görüşüldüğü ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Göreve geldiğimizden bu yana oda yönetimi olarak, birçok kez üniversite-sanayi iş birliği projelerine imza atarak, bu projeleri kentimizde hayata geçirdik. Üniversitemizi biz en yakın paydaşlarımızdan biri olarak görüyoruz. Üniversitemizle gerçekleştirdiğimiz en önemli çalışmaların başında da Teknopark Projesi gelmektedir. Üniversitemiz kampüsü içerisinde yer alan Teknopark’ın, şehrimize ve sanayimize katkısı her geçen gün artmaya devam etmektedir” dedi.

REKTÖR BİLGİÇ: İŞ BİRLİKLERİ OLUŞTURMA KONUSUNDA KARARLIYIZ



OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ise, göreve geldikleri günden itibaren üniversite olarak sanayiyle daha fazla iş birliği yapabilmek adına yoğun çaba harcadıklarını belirterek, “Bir şehirde tüccar ve sanayici kazanmalı ki, o kentin sosyo-ekonomik ve kültürel faaliyetleri artsın. Üniversitenin bilimsel çalışmaları, iş dünyasının talepleri ve gereksinimleri ile birleşince şehrimizin sosyo-ekonomik yapısında muhakkak bir canlanma yaşanacaktır. Sorumluluklarımızı yerine getirmek adına kamu ve özel sektör kuruluşları ile iş birlikleri oluşturma konusunda kararlıyız” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!