OMÜ'den 2'nci üniversite açıklaması

Güncelleme Tarihi:

OMÜden 2nci üniversite açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 16:05

OMÜ'den 2'nci üniversite açıklaması

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Canik Kampüsü'nün kullanımı ve 2'nci Devlet Üniversitesi kurulmasıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

OMÜ, Samsun'da ikinci üniversite ve Canik Kampüsü hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Samsun’da kurulması için gündeme getirilen 2'nci üniversite konusunda karar verme yetkisinin OMÜ Rektörlüğü'ne ait olmadığının altını çizilerek, şu ifadelere verdildi: 

"OMÜ, Samsun’a ikinci bir üniversite kurulması sürecinde danışılacak aktörlerden önemli bir tanesidir. OMÜ yönetimi, tıpkı OMÜ’nun kuruluşunda olduğu gibi bu alanda birikimi olan şehrin tüm aktörlerinin çalışmaları ve gayretleriyle ikinci üniversitenin şehre kazandırılabileceğine inanmaktadır. İkinci üniversiteye Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in karşı olduğu yönündeki değerlendirmeler kesinlikle doğru değildir. Rektör Bilgiç, YÖK üyeliği ve uzun yıllar yöneticilik yapmış birisi olarak bir üniversitenin kurulma süreçlerini, şehrin beklentilerini ve yetkilerini çok iyi bilmektedir. Canik Kampüsü’nün meslek yüksekokulu kampüsü olacağı şeklindeki eleştiriler ise hem yersizdir hem de bu eleştirilerin sahipleri meslek yüksekokulu öğrencilerine büyük haksızlık yapmaktadır. Canik Kampüsü’nün kullanımı konusunda da belli kaynaklarca yapılan çarpıtmaları anlamak mümkün değildir. Canik Kampüsü’nün çürümeye terk edildiği şikayetleri ile kampüsün kullanılmaya başlamasına yönelik çalışmalardan duyulan rahatsızlığın aynı kaynaklarca dile getirilmesi de ayrıca dikkat çekicidir. Özlüce; OMÜ olarak kurulması muhtemel yeni üniversiteye her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzun, Canik Kampüsümüzün kullanımı konusunda gerekli istişareleri tamamladıktan sonra nihai kararın oluşacağının ve şehrimizin önemli kurum ve kişileri arasında oluşturulmaya çalışılan kutuplaştırma çalışmalarına prim vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz" denildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!