Öğrencilerden anlamlı etkinlik

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden anlamlı etkinlik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2016 17:22

Öğrencilerden anlamlı etkinlik

Haberin Devamı

Hasan DAVRAN/BAFRA (Samsun), (DHA) - SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde Anadolu Lisesi, öğrencileri farkındalık oluşturmak için gözlerine siyah bez bağlayıp ellerine aldıkları beyaz bastonla yürüyüş yaptı.
Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri ve Bafra Görme Engelliler Derneği tarafından 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü nedeniyle yürüyüş düzenledi. 50 öğrencinin katıldığı yürüyüş Görme Engelliler Derneği binasının önünde başlayıp, Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Grup ellerinde pankartlar, dövizler ve siyah bez parçalarıyla gözlerini kapatarak yürümeye çalıştı. Görme engelli vatandaşların yaşamına dikkat çekmek için gözünde siyah bez, elinde bastonla yürüyüşe destek veren öğrenciler farkındalık yaratmak için bir süre bu şekilde yürüdü. 
Öğrencilerden İlayda Önder, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yaptığı basın açıklamasında, “Her çağda bağımsızlaşma ve özgürleşmenin çeşitli araçları vardır. Bütün çağlar boyunca baston da körlerin bağımsızlaşmasını ve özgürleşmesini simgeleştiren en önemli araçtır. 15 Ekim Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Beyaz Baston günü olarak ilan edilmiştir. Beyaz baston görme özürlü için bir bağımsızlık ve güvenlik sembolüdür. Her koşulda ona rehberlik eden bir arkadaş gibidir. Ancak mimari sorunlardan ulaşım sorununa kadar pek çok sorunumuz vardır. Güzel ilçemiz Bafra'da görme engelli yürüyüş yollarının olması memnuniyet verici. Ancak çok yetersizdir. Hali hazırdaki yollar da bir çok sorun vardır. Yetkililere sesleniyoruz lütfen bu insanlarla empati kurun ve bizlere kulak verin" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!