ODTÜ Olaylarına OMÜ’lü Öğrencilerden Protesto

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ Olaylarına OMÜ’lü Öğrencilerden Protesto
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 15:48

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) namaz kılan öğrencilerin karşıt görüşlü öğrenciler tarafından fiziki ve sözlü saldırıya uğramasına Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) bir grup öğrenci tepki gösterdi.
Cuma namazının ardından OMÜ Yaşam Merkezi önünde toplanan bir grup öğrenci ODTÜ’de namaz kılan öğrencilere yapılan saldırıyı protesto etti. Tekbirler eşliğinde Yaşam Merkezi önüne gelen grup, Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından basın açıklaması düzenledi. Grup adına basın açıklamasını okuyan OMÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ceykun Karataş, "Üniversitelerimizde inanç özgürlüğünden, ifade özgürlüğünden, çağdaşlıktan, insanlıktan dem vuran bazı yapılanmalar ve grupların, kendileri gibi düşünmeyen öğrencilere karşı baskı ve şiddet uygulaması kabul edilemez ve onursuzca bir davranıştır. Kendilerini hakikatin tek ölçüsü zanneden bu aşırı gruplar, masum insanlara saldırmayı maharet zannederek rezilliklerini ve tutarsızlıklarını teşhir etmektedirler. İşte bu gruplardan biri olan ODTÜ’nün kampüs çeteleri, inançlarının gereği olarak namaz kılan kardeşlerimize ahlaksızca ve hunharca saldırmışlardır. Böyle yaparak ahlaksızlık ve tutarsızlıklarını bir kez daha bizlere göstermişlerdir. Özellikle ülkemizin zor bir dönemden geçtiği birlik, beraberlik ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz böyle bir zamanda, yapılan bu seviyesiz davranış, bizleri derinden sarsmıştır” dedi.
“İSLAM HİÇBİR DÜŞÜNCENİN YEDEK PARÇASI DEĞİLDİR”
Farklı üniversitelerdeki aşırı gerici grupların, insanlara yardım ulaştıran vakıflara saldırarak, Müslümanları tahrik ettiklerini söyleyen Karataş, “Yaptıkları bu eylemleri meşru göstermek için de bayağı davranışlar sergileyerek, Müslümanlara IŞİD yaftası vurmaktadırlar. Şu kesinlikle bilinmelidir ki İslam hiçbir düşüncenin yedek parçası değildir. Her namaz kılanı, başına takke takanı, sakal bırakanı IŞİD’ci diye nitelemek akıl tutukluluğu ve gericilik psikolojisidir. Müslümanlar kimseye zulmetmez, zulmü de savunmazlar. Kendi dışındaki ideolojileri, İslam dışı görmekle birlikte karşı konulması ve imha edilmesi gereken bir oluşum olarak görmezler. ODTÜ’nün rektörü de bu olaylara kayıtsız kalmaktadır. Biz adaletin temini ve kardeşlerimize yapılan bu zulmün kalkması için ilgili makamlardan; ODTÜ rektörünün görevine son verilmesini, ODTÜ’deki mescidin yapımına devam edilmesini, kardeşlerimize zulmedenlerin cezalandırılmasını ve gereğinin yapılmasını arz ederiz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!