İlçelerden Canik'e geldiler

Güncelleme Tarihi:

İlçelerden Canike geldiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2018 16:27

İlçelerden Canik'e geldiler

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - CANİK Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdiği Gelecek Vizyonum Projesi'nin bu haftaki konukları Terme, Ayvacık, Çarşamba ve Kavaklı öğrenciler oldu.

Canik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin ufkunu açmak ve yaşadıkları şehri tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen "Gelecek Vizyonum" projesi kapsamında Terme, Ayvacık, Çarşamba ve Kavak'tan Canik'e gelen öğrenciler, Başkan Osman Genç'in misafiri oldu. Canik Kültür Merkezi'nde Başkan Yardımcısı Alican Usta ile Psikolojik Danışma, Gelişim, İletişim Uzmanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı'nın da katıldığı programda öğrencilerle biraraya gelen Başkan Genç, öğrencilere milli-manevi değerlerine bağlı olmaları ve içinde bulunduğumuz bilgi çağını iyi algılamaları tavsiyesinde bulundu.

GENÇLERİN UFKU AÇILIYOR

Öğrencilere seslenen Başkan Genç, "Biz belediye olarak yaptığımız, eğitim, kültür, spor, yeni yaşam alanları gibi yatırımları ile şehrimize ve ülkemize değer katarken, gençlerimizi de geleceğe daha iyi hazırlamak için milli ve manevi değerlerimizi öne çıkaracak, gençlerimizin ufkunu açacak projeleri hayata geçiriyoruz. İki yıldır sürdürdüğümüz Gelecek Vizyonum projesinde binlerce öğrencimizi ağırladık. Tüm gençlerimize söylediğim ve onlardan istediğim tek bir şey var. Hangi kariyere gelirseniz gelin, mutlaka milli ve manevi değerlere bağlı kalın" dedi.

EĞİTİME BÜYÜK KATKI

Yeni bin yılda bilginin önemine de işaret eden Başkan Genç, "Türkiye aktör ülke olma konusunda kararını vermiştir. Aktör olmak için mutlaka tüketen değil, üreten ülke olmalıyız. Bunun için de hayali bilgiye, bilgiyi akıllı makineye dönüştürmek zorundayız. Bu hedefte gençlerimize düşen ise, yaşadığınız çağı, şehri, ülkeyi doğru okumak, gelişmeleri hızlı ve doğru analiz etmektir. İnşallah aydınlık yarınları Yeni Türkiye yolunda böyle pırıl pırıl siz gençlerimizle hep birlikte inşa edeceğiz. Bu nedenle daha bilgili, donanımlı, değerlerine bağlı bir gençlik için en büyük yatırımı eğitime yapıyoruz. Bizim bugüne kadar eğitime doğrudan ve dolaylı olarak yaptığımız katkı 200 milyon lirayı geçti" diye onuştu.

ERSANLI'DAN TAVSİYELER

Kariyer Sohbetleri kapsamında konuşan Psikolojik Danışma, Gelişim, İletişim Uzmanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı da, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerden hedefleri doğrultusunda hayal kurmalarını isteyen Prof. Dr. Ersanlı, kendilerini başarıya ulaştıracak bir çok imkanın olduğunu söyledi. Ersanlı, Gelecek Vizyonum projesini düzenleyerek gençlerin ufkunu açmasına imkan sağladığı için Canik Belediyesi'ne de teşekkür etti.

BELEDİYEYİ GEZDİLER

Misafir öğrenciler, daha sonra Canik Belediyesi'ni gezdi. Başkan Genç'in makamının kapısız olduğunu görünce şaşıran öğrenciler daha sonra Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte ay-yıldızlı hizmet binasını inceledi ve binanın teknolojik yapısı ile birimler hakkında bilgi aldı. Samsun'un ilçelerini kapsayan proje kapsamında şehrin tarihi ve turistik yerlerini ve Canik Oyuncak Müzesi'ni gezen öğrenciler, vizyonlarını genişletmeleri amacıyla kurumlarda da incelemelerde bulundu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!